Small is beautiful: Γνωρίστε τις νέες συσκευές UTM και desktop firewall της Sophos

Πρόσφατα, η Sophos λάνσαρε σε παγκόσμιο επίπεδο τη νέα γενιά των επόμενης γενιάς βραβευμένων συσκευών desktop firewall SG και XG Series, που προσφέρουν τώρα δυνατότητες αρθρωτής συνδεσιμότητας και πλεονασματικότητας.

Power failover

Σε πρόσφατη δικτυακή έρευνα της Sophos, το 79% των διευθυντών τμημάτων πληροφορικής δήλωσαν ότι θα ήθελαν τα τείχη προστασίας στις εταιρείες που εργάζονται να προσέφεραν καλύτερη προστασία. Ακόμα και η καλύτερη τεχνολογία ανίχνευσης δεν μπορεί να σας βοηθήσει αν παραμελήσετε μία από τις βασικότερες δικτυακές προστασίες : την failover (ή του “τι θα συμβεί αν κάτι σταματήσει να λειτουργεί;”).

Για όλα τα μοντέλα της σειράς XG και SG 100, η Sophos προσφέρει τώρα ένα δεύτερο, πλεονασματικό, τροφοδοτικό (power supply) για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι πελάτες σε περιοχές με «βρώμικη» ισχύ, όπου μια κανονική μονάδα τροφοδοσίας μπορεί να υποστεί βλάβη.

Περισσότερες επιλογές σύνδεσης

Τα νέα high-end μοντέλα της Sophos (125/135) εξοπλίζονται τώρα με μια θύρα αρθρωτής επέκτασης. Η υποδοχή/ θύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη μίας PCIe μονάδας 3G/ 4G, που υποστηρίζει το πλέον σύγχρονο και προηγμένο πρότυπο LTE και προσθέτει δύο εξωτερικές κεραίες στη μονάδα για βελτιωμένη απόδοση και κάλυψη σε δύσκολες τοποθεσίες. Η μονάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη και είναι βεβαίως διαχειριζόμενη από την κονσόλα XG Firewall ή τη Sophos UTM.

Η υποδοχή επέκτασης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προστεθεί δεύτερη μονάδα Wi-Fi στο XG/ SG 135w για να υποστηρίξει την ταυτόχρονη χρήση των ζωνών 2,4 και 5GHz. Επίσης, κάθε high-end μοντέλο desktop είναι διαθέσιμο προαιρετικά με ενσωματωμένο Wi-Fi 802.11ac.

Η Sophos όμως δεν σταμάτησε σε αυτά.

Η εταιρεία προσέθεσε επίσης ένα προαιρετικό μόντεμ VDSL2 σε μορφή SFP στη νέα της λίστα με τα αξεσουάρ για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Το μόντεμ εισέρχεται στη νέα θύρα SFP σε όλα τα μοντέλα της σειράς 100  και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί στη συνέχεια να συνδεθεί με μία ευρυζωνική πρίζα/ υποδοχή στον τοίχο. Αυτό συχνά θα εξαλείψει την ανάγκη για πρόσθετο δρομολογητή και θα προσφέρει καλύτερη συμβατότητα.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων με μια ματιά είναι:

  • Wi-Fi 802.11ac για κάθε μοντέλο
  • Αρθρωτή δυνατότητα σύνδεσης 3G/ 4G για όλα τα μοντέλα XG/ SG Series 125/ 135
  • Θύρα SFP σε όλα τα μοντέλα XG/ SG Series 100
  • VDSL2 modem σε μορφή SFP για όλα τα μοντέλα XG/ SG 100 Series
  • Δεύτερο τροφοδοτικό για όλα τα μοντέλα XG / SG 100 Series

Το χαρτοφυλάκιο desktop firewalls της Sophos περιλαμβάνει 5 μοντέλα της σειράς XG για το λογισμικό Firewall XG (SFOS) και 4 μοντέλα της σειράς SG που διαθέτουν προεγκατεστημένο το λογισμικό Sophos UTM.

Με τόσες πολλές επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Έτσι, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα σύγκρισης των συσκευών desktop για να μπορέσετε να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά τους με μια ματιά.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.