Intercept X: Δείτε το μέλλον…

Η Sophos ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγο το λανσάρισμα της τελευταίας έκδοσης του Intercept X.
H νέα έκδοση έχοντας ως βάση τα γνωστά εκπληκτικά αποτελέσματα της προηγούμενης έκδοσης του Intercept X, περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά που όχι μόνο σταματούν τις γνωστές απειλές αλλά και εκείνες που δεν έχει δει κανείς ποτέ πριν.

Στην καρδιά της τελευταίας έκδοσης βρίσκεται η βαθιά εκμάθηση, μια προηγμένη μορφή μηχανικής εκμάθησης. Με τη βαθιά εκμάθηση, το Intercept X είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε άλλη λύση ασφάλειας που βασίζεται μόνο στην τυπική μηχανική εκμάθηση ή μόνο στην βασισμένη σε-υπογραφή (signature-based) ανίχνευση.

Χρησιμοποιώντας την καλύτερη στην βιομηχανία μηχανή ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, το Intercept X είναι σε θέση να προβλέψει αν ένα αρχείο είναι κακόβουλο ή δυνητικά ανεπιθύμητο χωρίς να το έχει ποτέ συναντήσει ή ανιχνεύσει και χωρίς να χρειάζεται να τρέξει το αρχείο. Αυτή η χωρίς-υπογραφή προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα ποσοστά ανίχνευσης, με λιγότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση.

Όταν συνδυάζεται με άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά όπως με χαρακτηριστικά anti-exploit, με το λογισμικό anti-ransomware CryptoGuard ή με root-cause ανάλυση, το Intercept X είναι σε θέση να σταματήσει ένα ευρύτερο φάσμα επιθέσεων και σε συνδυασμό με την πλέον ολοκληρωμένη προστασία τερματικών συσκευών που είναι διαθέσιμη.

Η προσθήκη της βαθιάς εκμάθησης είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για το Intercept X, το οποίο πρόσφατα χαρακτηρίστηκε Ηγέτης στο Μαγικό Τεταρτημόριο της Gartner (Leader στο Magic Quadrant) για τις πλατφόρμες προστασίας τερματικών συσκευών (Endpoint) για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.
Η Sophos ωστόσο δεν σταμάτησε με τη προσθήκη της βαθιάς εκμάθησης. Το Intercept X περιλαμβάνει επιπλέον νέες και βελτιωμένες τεχνικές πρόληψης exploits καθώς και ενεργούς μηχανισμούς-χαρακτηριστικά μετριασμού οποιασδήποτε απειλής.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής: η προστασία από τη κλοπή διαπιστευτηρίων για την αποτροπή της κλοπής στοιχείων ταυτοποίησης, το code cave detection για το μπλοκάρισμα κακόβουλου κώδικα που ενδέχεται να κρύβεται μέσα σε νόμιμες εφαρμογές και η εξάλειψη των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση ransomware όπως των WannaCry και NotPetya. Στα νέα του χαρακτηριστικά και δυνατότητες περιλαμβάνονται επίσης νέες προστασίες ενάντια στο κακόβουλο process migration, στη κλιμάκωση των δικαιωμάτων και στη προστασία των application verifiers.

 

Για να μάθετε περισσότερα για τη νέα έκδοση του Intercept X της Sophos, επισκεφτείτε την επανασχεδιασμένη ιστοσελίδα Intercept X, διαβάστε σχετικά με τη βαθιά εκμάθηση ή κατεβάστε το έγγραφο What’s New.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.