Sophos. Με το XG Firewall v17 θα… κοιμάστε ήσυχοι

Η version 17 συνδυάζει μία επανάσταση στη δικτυακή ορατότητα με σπουδαίες βελτιώσεις στην κορυφαία στην βιομηχανία προστασία της Sophos καθώς και με την εξαιρετική εμπειρία χρήσης που μόνο η Sophos είναι σε θέση να προσφέρει. Ενδεχομένως να είναι και το τείχος προστασίας των ονείρων σας.

Στη Sophos, θέλουν να κάνουν την ασφάλεια πληροφορικής απλούστερη και αποτελεσματικότερη.
Μάλιστα πρόσφατα, ο ικανοποιημένος πελάτης της εταιρείας Philip Petrow δήλωσε:

“Μπορώ να πω με σιγουριά ότι χάρη σε αυτό κοιμάμαι καλύτερα τη νύχτα”.

Ε, λοιπόν Philip, από ότι φαίνεται θα κοιμάσαι σα μωράκι από εδώ και πέρα γιατί η Sophos ανακοίνωσε την έκδοση v17 του XG Firewall.

Όλες οι εκδόσεις του XG Firewall σχεδιάστηκαν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία των πελατών της Sophos, δίνοντας του έλεγχο που χρειάζονται για να κοιμούνται σε όλες τις περιπτώσεις ήσυχοι. Πέρα από βελτιώσεις στην κορυφαία στην βιομηχανία προστασία και την κορυφαία εμπειρία χρήσης, η νέα έκδοση v17 είναι επαναστατική στην δικτυακή ορατότητα. 

Μπορεί να είναι το firewall των ονείρων σας.

Νέο επίπεδο ορατότητας και ελέγχου

Το XG Firewall φέρνει για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό (Συγχρονισμένος Έλεγχος Εφαρμογής) Synchronized App Control, μία πραγματική επανάσταση που προσφέρει απόλυτη διαύγεια (ορατότητα) και έλεγχο πάνω στις εφαρμογές δικτύου.

Επεκτείνει την επαναστατική τεχνολογία Συγχρονισμένης Ασφάλειας (Synchronized Security) της Sophos που συνδέει τις τερματικές συσκευές και το τείχος ασφαλείας με ένα Security Heartbeat για να διαμοιράζονται πολύτιμες και σπουδαίες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους, τη νοημοσύνη απειλών και τώρα την κίνηση εφαρμογών δικτύου. Το νέο XG Firewall v17 πηγαίνει την ορατότητα και τον έλεγχο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο:

 

Η Δικτυακή Ασφάλεια έγινε απλή υπόθεση

Με κάθε κυκλοφορία κάποιας νέας έκδοσης του XG Firewall, η Sophos προσπαθεί να κάνει τη ζωή των πελατών της ευκολότερη. Αυτό ακριβώς έκανε και με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Η έκδοση 17 περιλαμβάνει μία σειρά από πράγματα για την απλοποίηση της διαχείρισης σε καθημερινό επίπεδο ενώ παράλληλα περιλαμβάνει βελτιώσεις που αφορούν στην ευελιξία, στην ισχύ και στην αποτελεσματικότητα:

  • Ένας νέος, ολοκαίνουριος wizard για το deployment που διευκολύνει και απλοποιεί την ανάπτυξη και την εγκατάσταση.
  • Βελτιστοποιήσεις στους κανόνες διαχείρισης στο τείχος προστασίας καθιστούν απλούστερη την διαχείριση μεγάλων σετ κανόνων firewall.
  • Ο ενοποιημένος log viewer και το περισσότερο granular logging παρέχουν την ορατότητα που χρειάζεστε για τάχιστο troubleshooting.
  • Ο προσομοιωτής πολιτικών σε δοκιμαστικό επίπεδο καθιστά εύκολο τον έλεγχο των κανόνων που έχουν οριστεί στο τείχος προστασίας καθώς και των ρυθμίσεων που αφορούν στις πολιτικές.
  • Οι βελτιστοποιήσεις αντικειμένων και κανόνων NAT ενεργοποιούν διαισθητικούς αλλά ισχυρούς ορισμούς αντικειμένων και κανόνων NAT.
  • Βελτιώσεις στις πολιτικές για τον έλεγχο εφαρμογών και IPS καθιστούν τις προσαρμοσμένες πολιτικές απλούστερες στη δημιουργία τους και στη συντήρηση.
  • Στην κορυφή από άποψη απόδοσης προς τιμή και από άποψη αποτελεσματικότητας στην ασφάλεια.

Το XG Firewall έχει βρεθεί στο τεταρτημόριο των ηγετών στο Magic Quadrant της Gartner για τις λύσεις UTM τα τελευταία συνεχόμενα έξι χρόνια. Έχει επίσης λάβει κορυφαίες βαθμολογίες σε δοκιμές και έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα από εμπειρογνώμονες του κλάδου, όπως για παράδειγμα από την εταιρεία NSS Labs όπου βαθμολογήθηκε μεταξύ των καλύτερων για την αποτελεσματικότητα, την απόδοση και την αξία του (τιμή για όλα όσα προσφέρει).

Το XG Firewall v17 συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, αλλά επεκτείνει περαιτέρω το πλεονέκτημα που έχει η Sophos στην προστασία, στην αξία και στην απόδοση με τις νέες κορυφαίες στη κλάση τους hardware συσκευές της σειράς XG.

Οι νέες συσκευές XG Series προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση, διευρυμένη συνδεσιμότητα κ.ά. Εξοπλισμένες με τους τελευταίους επεξεργαστές της Intel, γενναιόδωρη ποσότητα RAM και ενσωματωμένη στερεάς κατάστασης μνήμη flash για τις ανάγκες αποθήκευσης, οι συσκευές XG Series προσφέρουν μια αναμφισβήτητη και ιδιαίτερα ελκυστική αναλογία απόδοσης προς τιμή.

Τα ενσωματωμένα ζεύγη θυρών bypass επιτρέπουν νέες επιλογές ανάπτυξης με συνεχή ροή της κίνησης δεδομένων ακόμη και όταν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης ενώ τα αρθρώματα FleXi Port Power over Ethernet (PoE) επιτρέπουν την εύκολη εγκατάσταση VoIP ή Wireless λύσεων και επιλογών τροφοδοσίας σε όλες τις συσκευές της σειράς 1U, προσφέροντας προστιθέμενη επιχειρησιακή συνέχεια.

Με όλες τις βελτιώσεις στον έλεγχο VPN, του web, των εφαρμογών και της δικτύωσης στην έκδοση 17, μαζί με την εισαγωγή τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης στον μηχανισμό sandboxing του Sophos Sandstorm, οι νέες συσκευές XG Series παρέχουν μια αξεπέραστη λύση δικτυακής ασφάλειας που μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση στις προκλήσεις των πλέον απαιτητικών δικτύων και των προκλήσεων που αποτελούν οι τελευταίες άγνωστες απειλές.

Προσθέτοντας το XG Firewall και τη Συγχρονισμένη Ασφάλεια στο δίκτυο σας

Ο Dan Russell, CIO στη Pine Cove Consulting είναι ένας ακόμη που κοιμάται… ήσυχος, χάρη στην εύκολη ανάπτυξη/ εγκατάσταση του XG Firewall. “Η ευελιξία του deployment κατέστησε ευκολότερη τη βελτίωση της ασφάλειας δίχως την πολυπλοκότητα που φέρνει η αντικατάσταση της υπάρχουσας υποδομής” είπε.

Η προσθήκη της Συγχρονισμένης Ασφάλειας στο δίκτυο σας δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη υπόθεση. Μπορείτε να αναπτύξετε/ εγκαταστήσετε το XG Firewall:

  1. Ως το πρωτεύον τείχος προστασίας σας για να επωφεληθείτε πλήρως από την ασυναγώνιστη ασφάλεια, την απλότητα και την ορατότητα που προσφέρει.
  2. Σε σειρά με το υπάρχον τείχος προστασίας σας χρησιμοποιώντας τις νέες θύρες παράκαμψης για να επωφεληθείτε μίας προσθήκης χωρίς κινδύνους στο δίκτυο σας που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της Συγχρονισμένης Ασφάλειας.
  3. Σε Discover Mode (TAP Mode) με το να το συνδέσετε απλώς σε μία mirror θύρα στο switch του δικτύου σας ώστε να παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα και τη κίνηση δικτύου και να παρέχει πληροφορίες, ορατότητα και αναφορές με εντελώς διακριτικό τρόπο.

Το XG Firewall λειτουργεί σε συνεργασία με το Intercept X ή το Central Endpoint Advanced για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη Λύση Συγχρονισμένης Ασφάλειας.

Το Intercept X επίσης αναπτύσσεται επίσης παράλληλα με την υπάρχουσα AV ή Endpoint λύση που έχετε στη διάθεση σας, και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αναπτύξετε την Sophos Synchronized Security σε οποιοδήποτε περιβάλλον, χωρίς να αντικαταστήσετε το παραμικρό στην υφιστάμενη υποδομή IT σας (η υποστήριξη Sync App Control για το Central Endpoint Advanced θα διατεθεί επίσης σύντομα).

Ανεξάρτητα από το πως θα επιλέξετε να αναπτύξετε το XG Firewall στο περιβάλλον σας, θα παραμείνετε ήσυχοι χάρη στην προστιθέμενη ορατότητα και διορατικότητα που σας παρέχει. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο Sophos.com/xgfirewall

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.