Διαθέσιμη η έκδοση Release Candidate του Sophos XG Firewall v17

Καθώς μπαίνουμε στη τελευταία φάση των δοκιμών με το XG Firewall v17, η Sophos είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Release Candidate Build (RC-1) είναι διαθέσιμη και πως όσοι θέλουν μπορούν να τη δοκιμάσουν.

Η εταιρεία θέλει επίσης να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν ενεργά στην αρχική φάση του δοκιμαστικού προγράμματος XG Firewall v17, αφού χάρη στις απόψεις, στα σχόλια και στις προτάσεις τους κατάφερε να βελτιώσει τη νέα έκδοση, για να τη καταστήσει την καλύτερη που έχει παρουσιάσει έως σήμερα.

Η νέα έκδοση φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο νέος Unified Log Viewer, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφτούν τα Beta Community Forums της εταιρείας για να κατεβάσουν το τελευταίο δοκιμαστικό firmware, να συναντήσουν άλλους beta testers καθώς και προσωπικό της Sophos και βεβαίως να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να κάνουν σχόλια.

Τι νέο υπάρχει

Αν δεν γνωρίζετε πολλά για το νέο XG Firewall v17 ή είστε “νέοι” όσον αφορά στη χρήση του, η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσφέρει μία ποικιλία από νέα επαναστατικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης και μίας καινοτομίας στην δικτυακή ορατότητα: το Synchronized App Control αναγνωρίζει αυτομάτως, ταξινομεί και ελέγχει προσαρμοσμένες, evasive και genetic εφαρμογές web, οι οποίες για την ώρα περνούν ως μη αναγνωρισμένες. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε δράση:

 

Επίσης απλουστεύει την ρύθμιση/ διαμόρφωση και την διαχείριση σε καθημερινό επίπεδο σε βασικούς τομείς παρέχοντας μία σειρά από διαισθητικά στη χρήση και πολύ ισχυρά εργαλεία για Firewall, IPS, Web, NAT και VPN.

Μερικά ακόμη σπουδαία χαρακτηριστικά σε δράση μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο:

Ο νέος Unified Log Viewer

Νέο στην έκδοση RC-1, το πρόγραμμα προβολείς αρχείων καταγραφής προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε λεπτομερή εικόνα των καταχωρήσεων των αρχείων καταγραφής σε όλους τους τομείς του τείχους προστασίας και σε ένα ενιαίο παράθυρο με ισχυρές δυνατότητες αναζήτησης και φιλτραρίσματος. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό τρόπο για εις βάθος πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στο δίκτυο ενώ επιπλέον είναι και ένα εξαιρετικό εργαλείο troubleshooting.

Ανατρέξτε στην ενότητα “Τι νέο υπάρχει στην έκδοση 17” για λεπτομέρειες που αφορούν όλες τις βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά.   

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.