Το XG Firewall ανάμεσα στα καλύτερα για ακόμη μία φορά σε ανεξάρτητες δοκιμές

Η εταιρεία NSS Labs ολοκλήρωσε τη τελευταία συγκριτική δοκιμή με Next-Gen Firewalls (NGFW) για το 2017, αξιολογώντας 11 κορυφαία προϊόντα της αγοράς, πάνω στην αποτελεσματικότητα τους στον τομέα της ασφάλειας, στην απόδοση και στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Η εταιρεία NSS Labs είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες και καταξιωμένες ανεξάρτητες εταιρείες δοκιμών επόμενης γενιάς τειχών προστασίας (next generation firewalls). Τα προϊόντα υποβάλλονται σε ένα αυστηρό, και αδιάκοπο κύκλο δοκιμών που έχει διάρκεια αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να ωθούνται στα όρια τους. Η εταιρεία δοκίμασε διεξοδικά τις μηχανές AV (antivirus) και IPS (intrusion prevention system) ενάντια σε ένα σύνολο από εξελιγμένες επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο καθώς και σε μία σειρά από τεχνικές διαφυγής. Παράλληλα, η εταιρεία παρακολουθούσε τις ανιχνεύσεις, τα ψευδώς θετικά και την απόδοση των προϊόντων του είδους συνολικά. Η NSS Labs επίσης παρείχε μία χρήσιμη αξιολόγηση TCO με βάση το κόστος ανά προστατευόμενο Mbps, κάτι που παρέχει ένα αρκετά σαφή δείκτη της πραγματικής αξίας.

Το XG Firewall v16 δοκιμάστηκε με τα καλύτερα επιδεικνύοντας απόδοση που ήταν από τις υψηλότερες όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του στο τομέα της ασφάλειας, ενώ είχε ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ενάντια σε τεχνικές διαφυγής (evasion techniques). Παράλληλα, προσέφερε έναν από τους υψηλότερους λόγους απόδοσης προς τιμή ανάμεσα στα προϊόντα που έλαβαν μέρος στη συγκριτική δοκιμή.

Ακολουθούν μερικά από τα σπουδαιότερα σημεία της αξιολόγησης:

  • Το XG Firewall v16 απέκρουσε με επιτυχία το 94,56% των επιθέσεων, απέκρουσε επιτυχημένα το 97,82% των exploits σε πραγματικό χρόνο, και με βάσει τα αποτελέσματα ανίχνευσης διαφυγής (evasion detection results) επέδειξε συνολικά βαθμολογία 90,4% στην Αποτελεσματικότητα στην Ασφάλεια. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι η Sophos ήρθε τρίτη, επιδεικνύοντας καλύτερη βαθμολογία από πολλούς άλλους ανταγωνιστικούς προμηθευτές προϊόντων ασφαλείας. 
  • Το XG Firewall v16 επέδειξε εξαιρετικό λόγο κόστους ανά προστατευόμενο Mbps – αρκετές φορές καλύτερο λόγο από πολλές άλλες εταιρείες.
  • Πέρασε όλες τις μακροπρόθεσμες δοκιμές σταθερότητας και αξιοπιστίας, παρέχοντας προστασία ενάντια σε παρατεταμένες επιθέσεις υπό φορτίο και για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα.

Το να λαμβάνει μέρος σε ανεξάρτητες δοκιμές που επικυρώνουν τους ισχυρισμούς της όσον αφορά στα προϊόντα της είναι κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο για τη Sophos, και η πρόσφατη δοκιμή της NSS Labs αποτελεί απόδειξη. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αποδεικνύουν ότι το XG Firewall είναι μία κορυφαία λύση Τείχους Προστασίας Επόμενης Γενιάς (Next-Gen Firewall).  

Μπορείτε να δείτε το διάγραμμα SVM (Security Value Map) παρακάτω ώστε να έχετε εικόνα για τη θέση της Sophos, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους, τόσο στο τομέα της Αποτελεσματικότητας στην Ασφάλεια όσο και στο τομέα TCO (value) (όσο πιο ψηλά και δεξιά βρίσκεται η θέση μίας εταιρείας τόσο το καλύτερο).

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τόσο το πλήρες διάγραμμα όσο και την έκθεση από εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.