Η CyberArk εξαγόρασε την Conjur και φέρνει την επανάσταση στην ασφάλεια DevOps

Η CyberArk Software, η εταιρεία που προστατεύει εταιρείες και οργανισμούς από κυβερνοεπιθέσεις που βρήκαν τον τρόπο να διεισδύσουν μέσω στη περίμετρο δικτύου ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε έναντι $42 εκατομμυρίων σε μετρητά, την ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Conjur, με έδρα στο Newton, στη Massachusetts που είναι πάροχος λογισμικού ασφαλείας για DevOps.

Να αναφέρουμε ότι το DevOps είναι συντομογραφία των λέξεων “development” και “operations” και για ορισμένους είναι μία διαδικασία, για άλλους ένα κίνημα ενώ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία φιλοσοφία. Το DevOps πρεσβεύει και προωθεί τη στενή συνεργασία μεταξύ των ομάδων product management, software development και operations. Στόχος του DevOps είναι να ενισχύσει την ευελιξία στην ανάπτυξη της Πληροφορικής, να βελτιώσει την απόδοση της επιχείρησης, την ποιότητα του λογισμικού κ.ά.

Η επαναστατική τεχνολογία της Conjur στην προστασία DevOps θα δώσει τη δυνατότητα στην CyberArk να φτάσει βαθύτερα στον κύκλο ζωής του DevOps για να προστατεύσει τα εμπορικά μυστικά και να διαχειριστεί τις ταυτότητες μηχανών. Με τη προσθήκη της Conjur, που πρόσφατα ονομάστηκε Cool Vendor στο DevOps από τη Gartner, η CyberArk ενδυναμώνει με μοναδικό τρόπο τους CIO και CISOs να επιταχύνουν τη ανάπτυξη μοντέρνου λογισμικού – με ασφάλεια – με τη μοναδική λύση ασφαλείας επιχειρησιακής κλάσεις που παρέχει ολοκληρωμένη διαχείριση προνομιακών λογαριασμών και προστασία εμπορικών ή εταιρικών μυστικών.

“Καθώς ενδυναμώνει τους οργανισμούς με περισσότερη αποδοτικότητα και ταχύτητα, η διαδικασία DevOps αυξάνει δραματικά την επιφάνεια επίθεσης κατά μήκος του συνόλου της επιχείρησης” είπε ο Udi Mokady, Πρόεδρος και CEO της CyberArk. “Η εξαγορά της Conjur από τη CyberArk ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση μας στην αγορά – παρέχοντας τη μοναδική στη βιομηχανία επιχειρησιακής κλάσης λύση διαχείρισης προνομιακών λογαριασμών και προστασίας εμπορικών ή επιχειρησιακών μυστικών τόσο “on premises”, τόσο στο cloud όσο και στη διαδικασία DevOps. Τώρα, με την Conjur, οι πελάτες της CyberArk μπορούν πραγματικά να αγκαλιάσουν τo DevOps χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια”.

Λόγω της δυναμικής φύσης των DevOps, τα “μυστικά” – τα οποία είναι προνομιακά διαπιστευτήρια λογαριασμών, κλειδιά SSH, κλειδιά API και πολλά άλλα – πολλαπλασιάζονται σε όλη την υποδομή IT της επιχείρησης, με το ρυθμό που εξαπλώνεται μία πυρκαγιά, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για τους οργανισμούς.

“Σε μία έρευνα της Gartner στα μέσα του 2016 διαπιστώθηκε ότι το 50% των επιχειρήσεων είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν DevOps μέχρι τα τέλη του 2016”. Η Gartner παρόλα αυτά εκτιμά ότι “λιγότερο από το 20% των αρχιτεκτόνων επιχειρησιακής ασφάλειας έχουν αναλάβει συστηματικά την ενσωμάτωση της ασφάλειας των πληροφοριών στις πρωτοβουλίες DevOps στους οργανισμούς τους. Οι CIO, CISOs και οι προγραμματιστές χρειάζονται λύσεις που προσφέρουν έλεγχο και ασφάλεια χωρίς να παρεμποδίζουν την ευελιξία και την ταχύτητα της διαδικασίας DevOps. Η ενσωμάτωση (το integration) των Conjur και CyberArk με κορυφαία εργαλεία και πλατφόρμες DevOps, συμπεριλαμβανομένων των Puppet, Chef και Ansible ενισχύει περαιτέρω την ανάπτυξη ευέλικτων διαδικασιών.  

“Η καινοτόμος λύση ασφαλείας DevOps της Conjur κερδίζει έδαφος ανάμεσα στις ομάδες development, security και operations στους μοντέρνους οργανισμούς enterprise IT σε όλο το κόσμο” δήλωσε η Elizabeth Lawler, CEO και founder της Conjur. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέρος της CyberArk για να θέσουμε ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο στην ασφάλεια προνομιακών λογαριασμών και εταιρικών μυστικών, βοηθώντας τους πελάτες μας να μεταβούν σε ένα πραγματικό μοντέλο παράδοσης DevSecOps που υποστηρίζει ακόμα μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία.

Διαθεσιμότητα

Η λύση CyberArk-Conjur για DevOps είναι διαθέσιμη από σήμερα από τη CyberArk. 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.