Sophos. Προστατεύοντας τον θησαυρό δεδομένων σας

To ransomware βρίσκεται στο ραντάρ της ασφάλειας υπολογιστών εδώ και αρκετό καιρό, όμως γνωρίζετε ότι έχει στόχο όλο και περισσότερο τους διακομιστές; Οι διακομιστές είναι ο θησαυρός των δεδομένων ενός οργανισμού και των εφαρμογών που έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Όπως εξηγεί ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής των τμημάτων Sophos Enduser και Network Security της Sophos, Dan Schiappa, “οι διακομιστές θεωρούνται το τζάκποτ των κυβερνοεγκληματιών, επειδή δύναται να αποθηκεύουν εμπιστευτικές πληροφορίες και δεδομένα εργαζομένων, ιατρικά αρχεία με αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή ιδιωτικά έγγραφα πελατών”.

Είναι κατανοητό ότι οι διακομιστές διαφέρουν από τα τερματικά των χρηστών, με υψηλότερες απαιτήσεις απόδοσης και διαθεσιμότητας. Ως εκ τούτου, η Sophos βελτίωσε τις δυνατότητες των διακομιστών της, με δύο τεχνολογίες που θα βοηθήσουν τους Διαχειριστές Διακομιστών να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους:

CryptoGuard

Όπως περίπου συμβαίνει και με το Intercept X για τις τερματικές συσκευές, η λύση Προστασίας Διακομιστών της Sophos (Sophos Server Protection) τώρα διαθέτει signature-less δυνατότητες ανίχνευσης με την μορφή του CryptoGuard. Αυτή το επιπρόσθετο επίπεδο άμυνας εντοπίζει και αντιστρέφει την ανεπιθύμητη κρυπτογράφηση δεδομένων σε διακομιστές, έτσι ώστε οι κυβερνοεγκληματίες να μην έχουν την ευκαιρία να κρατούν οργανισμούς αιχμάλωτους εκβιάζοντάς τους. Ακόμα και αν κάποιο ransomware σε κάποια τερματική συσκευή συνδεθεί σε κάποιον διακομιστή και επιχειρήσει να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα στον διακομιστή, το Sophos Central Server Protection Advanced προστατεύει τον οργανισμό.

Sophos Security Heartbeat για Windows Servers

Η Sophos επίσης διεύρυνε την Συγχρονισμένη Ασφάλεια (Synchronized Security) της προσθέτοντας δυνατότητες Sophos Security Heartbeat στο Sophos Central Server Protection Advanced που περιλαμβάνουν:

  • Το χαρακτηριστικό Destination Heartbeat, που παρουσιάστηκε στο XG Firewall, και σχεδιάστηκε με γνώμονα τις απαιτήσεις των διακομιστών. Σε περίπτωση που ένας διακομιστής μολυνθεί, το XG Firewall μπορεί να τον απομονώσει ώστε να αποτρέψει άλλες τερματικές συσκευές από το να έχουν πρόσβαση σε αυτόν.
  • Θετική αναγνώριση μολυσμένων διακομιστών: Για την ειδοποίηση του διαχειριστή για την παραβίαση κάποιου βασικού περιουσιακού στοιχείου. Τα μηχανήματα χαρακτηρίζονται ρητά ως διακομιστές στο Sophos XG Firewall Control Center, βοηθώντας τους διαχειριστές να ορίσουν τις προσπάθειες ανταπόκρισης τους κατά προτεραιότητα.
  • Η δυνατότητα Missing Heartbeat είναι ένα ακόμη πολύτιμο χαρακτηριστικό για τους διαχειριστές διακομιστών. Επειδή οι διακομιστές θα πρέπει πάντα να στέλνουν ένα “heartbeat”, η απουσία του ενδεχομένως να αποκαλύπτει ότι έχουν μολυνθεί.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.