Array. Η βελτιστοποίηση WAN είναι η “μυστική συνταγή” πίσω από την απόδοση Δικτύου/Εφαρμογών

Την περασμένη εβδομάδα η  εταιρεία αναλύσεων της αγοράς MarketsandMarkets δημοσιοποίησε μια νέα έρευνα για την αγορά βελτιστοποίησης WAN που προέβλεπε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,8% από το 2014 έως στο 2019, με τη Βόρεια Αμερική να αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά και η περιοχή APAC να προβλέπεται ότι θα έχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 21,2% την ίδια περίοδο.

Η προβλεπόμενη αύξηση ουσιαστικά δείχνει ότι η αγορά θα υπερδιπλασιαστεί σε μόλις πέντε χρόνια. Κάτι τέτοιο μπορεί να μοιάζει εκπληκτικό σε πολλούς – ιδίως σε σύγκριση με τις συνολικά χλιαρές προβλέψεις της αγοράς εξοπλισμού δικτύου – αλλά αν εστιάσετε λίγο βαθύτερα σε αυτό, θα ανακαλύψετε γρήγορα αυτό που στην Array έχουν προωθήσει εδώ και αρκετό καιρό:

Η βελτιστοποίηση WAN είναι η “μυστική συνταγή” που κάνει τα δίκτυα και τις εφαρμογές να λειτουργούν. Είναι τόσο απλό. Επίσης όμως είναι και κάτι σύνθετο.

Η απόδοση δικτύου/ εφαρμογής κάποτε ήταν αυτονόητη. Δεδομένου των επαρκών bits και bytes, της ταχύτητας και των feeds, θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι το δίκτυο και οι εφαρμογές σας απέδιδαν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν μία περίοδος που άλλαξε το παιχνίδι όμως. Με το BYOD (Bring Your Own Device) οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Εφαρμογές όπως οι Exchange, Oracle και άλλες έχουν γίνει αναπόσπαστα εργαλεία της δουλειάς. Νέες έννοιες στην εργασία, όπως το ROWE (Results-Oriented Work Environment) έχουν ξεφυτρώσει, ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε αυτό που έχει σημασία, σε αυτό που έχει νόημα στην τελική.

Δεν είναι πλέον “αρκετά καλό” να εξασφαλίζετε ότι η C-suite του δικτύου σας παρέχει επαρκές throughput. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η αντίληψη που έχουν οι εργαζόμενοι σας για την ικανότητα του δικτύου σας να υποστηρίζει τις προσπάθειες τους. Υπερβολικό downtime σε μια κρίσιμη εφαρμογή όπως είναι Exchange server; Αργούς χρόνους απόκρισης από την Oracle; Τέτοιου είδους πράγματα προκαλούν πονοκεφάλους στους εργαζόμενους – και σύντομα θα γίνουν ο δικός σας πονοκέφαλος.

Προσθέστε λίγη “μυστική σάλτσα”

H βελτιστοποίηση WAN λειτουργεί με τον εξορθολογισμό των δεδομένων που διασχίζουν το δίκτυο σας. Με απλά λόγια, το data de-duplication και το differencing (με caching) σημαίνει ότι τα δεδομένα που κάποτε έπρεπε να σταλθούν πολλές φορές σε ένα τοπικό σημείο αποθήκευσης τώρα μπορούν να αποσταλούν μόνο μία φορά. Έτσι η κίνηση “προτεραιοποιείται” και η απόδοση για τους τελικούς χρήστες ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό. Το TCP, και άλλα σχετικά “απόκρυφα” πρωτόκολλα βελτιστοποιούνται για να αποφεύγεται η περιττή κυκλοφορία. Η συμπίεση μειώνει περαιτέρω την ποσότητα της κίνησης που μεταδίδεται μέσω WAN.

Αυτό είναι, φυσικά, μόνο ένα μικρό δείγμα από τα πολλά συστατικά που πρέπει να συνδυαστούν για να κάνουν την βελτιστοποίηση WAN την “μυστική συνταγή” για την απόδοση του δικτύου και των εφαρμογών. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της λύσης βελτιστοποίησης WAN της Array ή την προϊοντική ιστοσελίδα ελεγκτών βελτιστοποίησης WAN, aCelera.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο πρωτότυπο άρθρο, εδώ.