Για όγδοη συνεχή χρονιά, η Sophos σύμφωνα με την Gartner είναι Ηγέτης στις πλατφόρμες Endpoint Protection

H Gartner, Inc. ανακοίνωσε ότι η Sophos τοποθετήθηκε στο κορυφαίο τεταρτημόριο και αναδείχτηκε για 8η συνεχή χρονιά “Ηγέτης” στην έκθεση Magic Quadrant της εταιρείας για τις πλατφόρμες Endpoint Protection.

Η Gartner προσδιορίζει τέσσερα κύρια στάδια στον κύκλο ζωής μίας λύσης ασφάλειας: τον καθορισμό πολιτικής, την πρόληψη, την ανίχνευση και την αποκατάσταση. Η εταιρεία αξιολόγησε τις εταιρείες παροχής λύσεων Endpoint Protection (Προστασία Τελικού Σημείου, EPP) με γνώμονα το κατά πόσο τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι λύσεις τους αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα τέσσερα στάδια. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έκθεση “η άνοδος των στοχευμένων επιθέσεων τεμαχίζει ότι έχει απομείνει από την επίμονη δέσμευση της αγοράς anti-malware στις “reactive” τεχνικές προστασίας (που δεν λειτουργούν προληπτικά, proactively).

Η βελτίωση του συστήματος διανομής υπογραφών κακόβουλου λογισμικού (malware) ή η προσαρμογή εντοπισμού συμπεριφοράς για να αντεπεξέλθει στα νέα στυλ επιθέσεων δεν πρόκειται να βελτιώσει τα ποσοστά αποτελεσματικότητας ενάντια σε στοχευμένες επιθέσεις…. για να υπάρξει επιτυχία και αποτελεσματικότητα μελλοντικά, οι λύσεις Endpoint Protection θα πρέπει να είναι περισσότερο δυναμικές, να λειτουργούν περισσότερο προληπτικά και να επικεντρώνονται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της ασφάλειας”.

Η Sophos πιστεύει ότι η προϊοντική στρατηγική Project Galileo της εταιρείας με αφορά στην ενσωμάτωση καινοτόμων επόμενης γενιάς τεχνολογιών για την προστασία του τελικού χρήστη, των διακομιστών και του δικτύου θα προωθήσει την ηγετική θέση της στην αγορά. Ο συνδυασμός θα επιτρέψει την δημιουργία μίας πλήρης, απλής στη διαχείριση ασφάλειας που λειτουργεί αποτελεσματικά ως ένα σύστημα, σε αντίθεση με τα πολύπλοκα, ασύνδετα επίπεδα προστασίας που παλεύουν τόσες πολλές επιχειρήσεις σήμερα.

Συνεχίζουμε να οικοδομούμε την φήμη μας για να δημιουργούμε αποτελεσματικές, απλές στην χρήση λύσεις ασφάλειας με το να παρουσιάζουμε και να συστήνουμε τεχνολογίες επόμενης γενιάς που προστατεύουν τους πελάτες μας ακόμα καλύτερα” δήλωσε ο Dan Schiappa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας Τελικού Χρήστη της Sophos. “Πιστεύουμε ότι η συνεχή τοποθέτηση της Sophos στο τεταρτημόριο των ηγετών για πλατφόρμες Endpoint Protection της Gartner είναι η επικύρωση της καινοτόμου στρατηγικής μας και της ικανότητας μας να παραδίδουμε στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής” συμπλήρωσε.

Η Sophos συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα της ασφάλειας τελικού σημείου, και γενικότερα, στην προστασία συνολικά του τελικού χρήστη, σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες. Η εταιρεία σύντομα θα ξεκινήσει την διάθεση της Επόμενης Γενιάς Προστασίας Τελικού Χρήστη (Next Generation Enduser Protection) με στόχο την υπεράσπιση των πελατών από εξελιγμένες απειλές όπως το Vawtrak, ένα αποτελεσματικό και ιδιαίτερα διαδεδομένο botnet, το προφίλ του οποίου πρόσφατα σκιαγραφήθηκε από την SophosLabs.

Η Επόμενη Γενιά Προστασίας Τελικού Χρήστη είναι εκεί που η βιομηχανία πρέπει να κατευθυνθεί”, πρόσθεσε ο Schiappa. “Και η Sophos είναι μία από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που έχουν το εύρος των λύσεων και το βάθος των γνώσεων και την εμπειρία να είναι σε θέση να οδηγήσουν αυτή την τεράστια και αναγκαία εξέλιξη στη βιομηχανία μας“.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.