Η Sophos ανακοίνωσε τη νέα σειρά hardware appliances, SG Series με επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς

“Οι νέες συσκευές Sophos SG Series είναι οι ταχύτερες UTM και Next-Gen Firewall appliances που έχουμε κατασκευάσει ποτέ”, δήλωσε ο Guenter Junk, Senior  Vice President και  General Manager  του Network Security Group της Sophos. “Τρέχουν τη τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος μας, 9.2, και έχουν βελτιστοποιηθεί για να λαμβάνουν  τα μέγιστα από τις τελευταίες καινοτομίες απόδοσης της Intel για να εξασφαλίσουν ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες μας θα απολαμβάνουν ένα ασυναγώνιστο συνδυασμό απόδοσης και προστασίας”.

Η νέα σειρά SG περιλαμβάνει μοντέλα που μπορούν να καλύψουν μεγάλο εύρος αναγκών, από μικρά γραφεία, έως μεγάλες, κατανεμημένες επιχειρήσεις. Οι 1U appliances είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά και αποτελούνται από τα mid-range  μοντέλα 200, 300 και 400. Όλα τους προσφέρουν πάνω από 10 Gbit/sec firewall throughput για να διαχειρίζονται εύκολα τις απαιτήσεις για πολυεπίπεδη προστασία . Η σειρά SG αποτελεί την 6η γενιά των security gateways της Sophos και έχουν βασιστεί στην αρχιτεκτονική της Intel, που επιτρέπει στους πελάτες της Sophos να επωφεληθούν άμεσα από τις βελτιστοποιήσεις στην απόδοση και στην προστασία. Οι νέες appliances εκμεταλλευόνται τεχνολογίες της Intel, συμπεριλαμβανομένων υψηλής ταχύτητας interfaces για LAN, υψηλής χωρητικότητας solid state drives (SSDs) καθώς και επιτάχυνση AES-NI στο hardware. 

“Με τη χρήση της αρχιτεκτονικής της Intel, η Sophos ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί την αύξηση στην απόδοση των επεξεργαστών Intel Core 4ης γενιάς που μπορέσαμε να προσφέρουμε, οι οποίοι με τη σειρά τους παρέχουν βελτιωμένη αρχιτεκτονική επεξεργασίας λογισμικού” είπε ο Bob Ghaffari, Διευθυντής του τμήματος Communications and Storage Infrastructure της Intel. “Η Sophos κατάφερε να δει δραματικές βελτιώσεις στην απόδοση ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες των επεξεργαστών Core της Intel για να λαμβάνουν ταχύτατες, έξυπνες αποφάσεις” συμπλήρωσε.

Η σειρά SG “τρέχει” τη τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματις της Sophos, UTM 9.2, το οποίο διαθέτει πάνω από 150 βελτιώσεις , συμπεριλαμβανομένων των Advanced Threat Protection και λειτουργικότητα SPX Email Encryption. Σχεδιασμένη να τρέχει σε αρχιτεκτονική Intel, η έκδοση UTM 9.2, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε Intel συμβατούς διακομιστές ως εικονικά appliances αλλά και στο cloud χρησιμοποιώντας το Amazon Web Services .

large-450

O Bruce Kneece , Chief Technology Officer στην Convergent Information Security Solutions, δήλωσε: “Η ομάδα μας συμμετείχε ενεργά στο δοκιμαστικό πρόγραμμα UTM 9.2. Από την αρχή μας άρεσε αυτό που είδαμε – πρόσθετη απόδοση και απλότητα σε όλους τους τομείς. Όταν τρέχει η έκδοση 9.2 στο hardware της σειράς SG έχουμε ένα πραγματικό νικητή. Είναι εύκολη υπόθεση να προτείνουμε το προϊόν στους πελάτες μας”.

large-625

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των appliances Sophos SG Series καθώς και τις δικτυακές λύσεις ασφάλειας της Sophos είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.sophos.com/accelerated.