Η Array αναβαθμίζει τους ελεγκτές ADC, καθώς τα πρότυπα κρυπτογράφησης γίνονται πιο αυστηρά

Οι πάροχοι υπηρεσιών χρειάζονται υποστήριξη σε υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης

“Αν κοιτάξετε ένα τυπικό μας deployment, ναι, θέλουν ασφάλεια, θέλουν SSL, αλλά οι αριθμοί που υποστηρίζουν είναι σε χιλιάδες», είπε o Andersen. «Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που υποστηρίζει εκατομμύρια χρήστες. Όταν μιλάμε σε αυτούς τους παρόχους SaaS, έχουμε να κάνουμε με μία εντελώς νέου επιπέδου πρόταση αξίας» και αυτό είναι ένα τμήμα της αγοράς που Array έχει θέσει ως στόχο.

Με το νέο πρότυπο κρυπτογράφησης να απαιτεί σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτςερη υπολογιστική ισχύ, σε σχέση με την κρυπτογράφηση 1024-bit, οι ισχυρότεροι ADC ελεγκτές είναι μια αναγκαιότητα, είπε.
Ο πάροχος SaaS YourMembership.com χρησιμοποιεί την πλατφόρμα APV5600 της Array για να ενισχύσει την χωρητικότητα και το throughput , δήλωσε ο Chief Technology Officer της εταιρείας YourMembership.com, Hutch Craig. Ο SaaS πάροχος με έδρα την Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα εξυπηρετεί περισσότερες από 2.300 οργανισμούς και εταιρείες με τις υπηρεσίες back-office που διαθέτει φτάνοντας τους 20 εκατομμύρια τελικούς χρήστες.
Αρκετό από το traffic απαιτεί ασφαλή επεξεργασία, είπε ο κ. Craig. Τα πάντα, από το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις συνδρομές και άλλα ευαίσθητα δεδομένα.

Το YourMembership.com έχει αναπτύξει ένα ζευγάρι ελεγκτών ADC για επιπλέον προστασία ανακατεύθυνσης σε ένα κέντρο δεδομένων στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αντικατέστησαν δύο παλαιότερους ADCs της Array που λειτουργούσαν με 50% utilization ο καθένας, λόγω του όγκου των συναλλαγών που έπρεπε να επεξεργαστούν.

«Τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνουν πραγματικά πολύ δύσκολα για αυτούς, οι δύο νέοι 5600 είναι απίστευτοι» δήλωσε ο Craig. “Τα πάντα διοχετεύονται και δρομολογούνται μέσω του ADC, από το API έως το front-end. Έχουμε εκατομμύρια τελικών χρηστών και δεκάδες χιλιάδες διαχειριστές που πηγαίνουν μέσα στο κουτί”.

Οι δυνατότητες επιτάχυνσης SSL του 5600 αποτελούν ένα προσόν κλειδί είπε ο Craig. Στην περίπτωση του YourMembership.com, όλα τα απαιτητικά για επεξεργαστική ισχύ βήματα για την διαχείριση των αλγόριθμων κρυπτογράφησης των public-keys μοιράζονται σε ένα επιταχυντή στο hardware (σε ξεχωριστό επεξεργαστή) παρόλο που ο ADC έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας συναλλαγών SSL χωρίς να απαιτεί για αυτό ξεχωριστούς εξυπηρετητές.

Έρχεται περισσότερο traffic το 2014

Το YourMembership.com θα αυξήσει την κίνηση (traffic) που δρομολογείται μέσω των ADCs της Array το νέο έτος ως μέρος ενός σχεδίου για να ενοποιήσει όλες τις λειτουργίες του κέντρου δεδομένων στο Ορλάντο, είπε ο Craig. Αυτή τη στιγμή, ο πάροχος έχει ένα κέντρο δεδομένων στο Ώστιν του Τέξας, που εξυπηρετεί τους πελάτες του YourMembership.com που κληρονόμησε το 2012 μετά την εξαγορά της αντιπάλου εταιρείας Affiniscape.

Ο Craig είπε ότι το YourMembership.com θα καταργήσει σταδιακά το κέντρο δεδομένων στο Ώστιν του Τέξας και θα δρομολογήσει όλη την κίνηση στο Ορλάντο και στους δύο 5600 που έχει, μέχρι την Άνοιξη.

Ο Andersen της Array δήλωσε ότι οι πάροχοι SaaS είναι ένας λογικός στόχος για τους ADC της εταιρείας του, οι οποίοι τιμολογούνται από 30% έως 40% λιγότερο των ομοίως εξοπλισμένων μοντέλων του ανταγωνισμού.

«Θα πρέπει να υποστηρίξουν πολύ περισσότερους πελάτες και θα πρέπει επίσης να βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο κρυπτογράφησης SSL. Ταυτόχρονα, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν για υλικό ADC” είπε ο Άντερσεν.

Ο 5600 κοστίζει από $28.995 ενώ τα μοντέλα που υποστηρίζουν επιτάχυνση SSL ξεκινούν από τα $37.995. Εκτός από το 5600, η Array αναβάθμισε δύο ακόμη μοντέλα για να μπορούν να διαχειριστούν με ευκολία τα νέα στάνταρντ κρυπτογράφησης. Το 2600 μπορεί να επεξεργαστεί 5000 συναλλαγές SSL το δευτερόλεπτο ενώ το high-end μοντέλο 10650 μπορεί να τα βγάλει πέρα με 70.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο. Όλες οι συσκευές διαθέτουν τουλάχιστον 10 θύρες Gigabit Ethernet και πολυπύρηνους επεξεργαστές με throughput που ποικίλει από 10Gbps έως 120Gbps ανάλογα το μοντέλο.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.