Συνέντευξη: Ralf Haubrich, Vice President Sophos CEEMEA

Ποια είναι η φιλοσοφία σας και οι στόχοι στους οποίους προσβλέπετε;

Η φιλοσοφία της Sophos είναι να κρατάμε τα πράγματα, και επομένως και την ασφάλεια, όσο πιο απλά γίνεται. Αυτό ξεκινάει από την σουίτα UTM (Unified Threat Management) και φτάνει ως τον τελικό χρήστη με τα προϊόντα Endpoint Security, κάνοντας την διαχείριση και την ρύθμιση τους απλή. Όταν οι λύσεις ασφαλείας είναι απλές στην χρήση, οι πελάτες μας απολαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό είναι το όραμα που μας κινητοποιεί ως εταιρείας. Η ασφάλεια, όσο απλή γίνεται. Επίσης δεν πιστεύουμε στον εκφοβισμό των πελατών μας, είναι αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζουν πόσο σπουδαία είναι η ανάγκη για ασφάλεια.

H Sophos προσφέρει το συγκεκριμένο όραμα μέσα από αφοσιωμένους υπαλλήλους που έχουν εμπειρία στον παγκόσμιο χώρο της ασφάλειας και ένα ειδικό κανάλι που ανανεώνεται διαρκώς μέσω των μηχανικών μας και του προσωπικού μας που αναλαμβάνει τις πωλήσεις και οι οποίοι ενδιαφέρονται προσωπικά για την επιτυχία του. Το αφοσιωμένο προσωπικό μας, το κανάλι, οι συνεργάτες και οι πελάτες μας είναι το κλειδί της επιτυχίας μας. Είμαστε όλοι εν τέλει στην ίδια ομάδα!

Πως μπορεί κάποιος να ξέρει πόσα να ξοδέψει για να καταστήσει την επιχείρηση του ασφαλή;

Καλή και δύσκολη αυτή η ερώτηση. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση εδώ πέρα από την δυνατότητα να εξοπλιστεί όσο καλύτερα μπορεί με όσα ορίζει ο προϋπολογισμός. Το πιο ενδιαφέρον εδώ θα ήταν να απαντήσουμε στο ερώτημα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τον προϋπολογισμό της ασφάλειας. Εδώ είναι που εισέρχεται και η πιστοποίηση ISO27001 / 2, για να δημιουργήσει μία διαδικασία αξιολόγησης που εξετάζει τα δεδομένα και τα περιουσιακά στοιχεία πληροφοριών που υπάρχουν.

Όταν μια εταιρεία γνωρίζει ποια είναι τα περιουσιακά της στοιχεία, τότε μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εκτίμηση για τους κινδύνους, τις ευπάθειες, τους τρόπους εκμετάλλευσης αλλά και την ζημιά που μπορεί να υπάρξει ως αποτέλεσμα κάποιας επίθεσης. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να έχουμε μία καλή εικόνα για τους τρόπους αλλά και το κόστος που θα απαιτηθεί για να περιορίσουμε όλους αυτούς τους κινδύνους.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις υπηρεσίες cloud της Sophos στο εγγύς μέλλον;

Αυτό που μας οδηγεί είναι να προσθέτουμε νέες λειτουργίες βελτιώνοντας παράλληλα αυτές που υπάρχουν ήδη στο Sophos cloud, αλλά με αργό και μεθοδικό τρόπο, ώστε να παραμείνουμε πιστοί στο όραμα μας για απλούστερη ασφάλεια. Κάθε νέο βήμα που κάνουμε φέρνει όλο και περισσότερο από την κοινώς αποδεκτή και βραβευμένη τεχνολογία μας στο νέο σύστημα διανομής, στο “σύννεφο”.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα απομακρυνθούμε από τις πωλήσεις βασικών λύσεων. Είμαι ενθουσιασμένοι από τον δρόμο που έχει πάρει το cloud, με εξαιρετικές αναφορές και συνολικά μία ιδιαίτερα απλή στην χρήση κονσόλα διαχείρισης που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που ένας πελάτης ή συνεργάτης μας θα χρειαζόταν, με βάση την πολυετή εμπειρία μας στην αγορά.

Πως προσεγγίζετε το τοπίο συνεργατών σας στην Ελλάδα;

Κάναμε ιδιαίτερα απλό το να μπορεί κάποιος να συνεργαστεί μαζί μας, χάρη σε ένα ευέλικτο και γενναιόδωρο πρόγραμμα συνεργατών, το οποίο προσφέρεται μέσα από την δημιουργία άριστων σχέσεων των αποκλειστικών συνεργατών μας με το κανάλι. Και φυσικά μέσα από την συνεργασία μας με δραστήριους συνεργάτες διανομείς όπως είναι η NSS στην Ελλάδα.

Αν και εργαζόμαστε με περισσότερους από 12.000 συνεργάτες, θα νιώσετε ότι σας υποστηρίζουμε σε κάθε βήμα του δρόμου. Γιατί εργαζόμαστε σκληρά για να μάθουμε εσάς και την εταιρεία ή τον οργανισμό σας. Όταν συνεργάζεστε μαζί μας, σας βοηθάμε να εντοπίσετε ευκαιρίες για να διατηρήσετε και να αυξήσετε την πελατεία σας και να αυξήσετε τα κέρδη σας. Φυσικά θα ανταμειφθείτε μέσα από την πρόταση προστασία εγγραφής, από τα ελκυστικά περιθώρια κέρδους, και τα κοινά, ηγετικά προγράμματα νέας γενιάς.

Σας υποστηρίζουμε, επίσης, προσφέροντας σύγχρονη κατάρτιση και πιστοποιήσεις, έτσι ώστε οι πωλήσεις σας και τις τεχνικές ομάδες να είναι πλήρως καταρτισμένες με τις τελευταίας γενιάς λύσεις μας. Η προσέγγισή μας είναι μοναδική, και είμαστε 100% αφοσιωμένοι και επικεντρωμένοι στο κανάλι. Εμείς επενδύουμε συνεχώς σε σχέσεις με τους εταίρους μας. Και είναι αποστολή μας να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να ανθίσει.