Η Sophos βραβεύτηκε με το Partnership Award από την Αστυνομική Υπηρεσία του Queensland

Ο Steve Gollschewski, Αναπληρωτής Επίτροπος Στρατηγικής, Πολιτικών και Απόδοσης (Deputy Commissioner, Strategy, Policy and Performance) παρουσίασε το βραβείο στον Rob Forsyth, Διευθυντή της εταιρείας Sophos για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, σε αναγνώριση για την αδιάλειπτη εταιρική σχέση της ομάδας του με την Αστυνομία του Queensland, την στενή συνεργασία με την κοινότητα για την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και την φιλοξενία και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων Sophos Signature που αφορούν στην διερεύνηση υφιστάμενων και αναδυόμενων θεμάτων ασφάλειας, καθώς και στην αύξηση της συνειδητοποίησης, από τους πολίτες, της Κυβέρνησης αλλά και των επιχειρήσεων, σχετικά με το κυβερνοέγκλημα και τις ψηφιακές απάτες.

Σύμφωνα με τον ντετέκτιβ Brian Hay, Επικεφαλή του τμήματος Απάτης στην Αστυνομική Υπηρεσία του Queensland, η ιδέα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα σε τομείς που έχουν σχέση με την απάτη και το ηλεκτρονικό έγκλημα ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και η Sophos έχει υποστηρίξει αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Project Synergy από την αρχή.

Το Fraud and Cybercrime Partnership Award αναγνωρίζει την ανάγκη της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Queensland να συνεργαστεί με φορείς του κλάδου, όπως η Sophos , για την καλύτερη διασφάλιση και την προστασία της αυστραλιανής κοινότητας“, δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Brian Hay.

Η Sophos έδειξε το θάρρος και τον χαρακτήρα να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός για να συμμετάσχει με την Αστυνομία του Queensland στο ξεκίνημα του Project Synergy, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την αδιάλειπτη συνεργασία μας, για την περαιτέρω οικοδόμηση και ενίσχυση καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία της Αυστραλίας και γιατί όχι, της παγκόσμιας κοινότητας” συμπλήρωσε ο Hay.

H Sophos έχει συνεργαστεί στενά σε πολλά σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που αφορούν στην ασφάλεια όπως είναι το Over the Horizon Forum for the Department of Broadband, Communications and the Digital Economy (Φόρουμ Πέρα από τον Ορίζοντα, στους τομείς των ευρυζωνικών συνδέσεων, των επικοινωνιών και της ψηφιακής οικονομίας), ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης σχετικά με την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, όπου η Sophos είναι ένας ενεργός υποστηρικτής και μέλος της επιτροπής.

Η Sophos συνεργάζεται επίσης άμεσα με κορυφαίες ενώσεις του κλάδου συμπεριλαμβανομένου του Internet Industry Association (ΙΙΑ) και την Australian Computer Society. Η Sophos είναι μέλος της εθνικής μόνιμης επιτροπής της αυστραλιανής κυβέρνησης για το cloud computing παρέχοντας συμβουλές σε θέματα ασφάλειας και στην Ορθή Πρακτική του Βιομηχανικού Κώδικα. Η εταιρεία επίσης, στηρίζει ενεργά το φόρουμ National Online Security Council του Internet Industry Association.

O Forsyth λέει ότι το βραβείο είναι μια ένδειξη του συνεχούς έργου και της επένδυσης της εταιρείας μέσα στην επιχειρηματική κοινότητα ώστε να ευαισθητοποιήσει πολίτες, οργανισμούς και φορείς σε θέματα ασφάλειας.

Είναι μεγάλη τιμή για την Sophos να αναγνωρίζεται από την Αστυνομική Υπηρεσία του Queensland με αυτό το βραβείο, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ντετέκτιβ Brian Hay, αλλά και την Αστυνομική Υπηρεσία του Queensland που αναγνωρίζουν την σταθερή συνεισφορά σε θέματα ασφαλείας και επιμόρφωσης της Sophos στην κοινότητα” είπε ο Forsyth

Η Sophos θα συνεχίσει το έργο της πάνω σε θέματα ευαισθητοποίησης σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, για να ενθαρρύνει την κοινότητα και τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών  από την απάτη και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.