Η Sophos ανακοίνωσε την σουίτα διαχείρισης Sophos Mobile Control 3.5 για φορητές συσκευές Windows Phone 8, iOS και Android

Η νέα έκδοση, προσθέτει υποστηρίξη στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, ενώ χάρη στην απλουστευμένη διαχείριση και αναφορές, είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιοριστούν, να ενσωματωθούν και να γίνουν πράξη, πολιτικές BYOD (bring your own device).    

Ορισμένες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί αποκαλύπτουν ότι το 96% των επιχειρήσεων απασχολούν υπαλλήλους που χρησιμοποιούν τόσο επαγγελματικές – που τις διαχειρίζεται η επιχείρηση – όσο και προσωπικές φορητές συσκευές στον χώρο εργασίας τους, με αποτέλεσμα, τα τμήματα μηχανογράφησης/ ΙΤ να αναγκάζονται να υϊοθετήσουν νέες στρατηγικές για την διασφάλιση των δεδομένων τους σε αυτές τις συσκευές. Αν και μεγάλος αριθμός φορητών συσκευών (π.χ tablets ή smartphones) χάνονται ή οι ιδιοκτήτες τους, πέφτουν θύματα κλοπής, οι περισσότεροι χρήστες δεν ενεργοποιούν ούτε την απλούστερη μέθοδο προστασίας, τον κωδικό στην οθόνη κλειδώματος!

Επίσης το mobile malware αλλά και το mobile hacking τελευταία βρίσκονται σε έξαρση, και αρκετοί υπάλληλοι χρησιμοποιούν απροστάτευτες προσωπικές συσκευές για να έχουν πρόσφαση σε δεδομένα της επιχείρησης που εργάζονται – και αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τις εταιρείες που προσπαθούν από την μία να προστατεύσουν τα δεδομένα και τα περουσιακά τους στοιχεία (IP, Intellectual Property, Client lists κ.α) αλλά παράλληλα θέλουν να επιτρέψουν στους εργαζομένους τους, να εργάζονται με τον τρόπο που επιθυμούν και τους βολεύει καλύτερα ώστε να είναι πιο αποδοτικοί.

To Sophos Mobile Control παρέχει όλα όσα χρειάζεται το τμήμα IT της επιχείρησης και αφορούν στην ασφάλεια για να εναγκαλιάσει  με αυτοπεποίθηση την φορητότητα που θέλουν οι εργαζόμενοι. Η νέα έκδοση προσφέρει επίσης υποστήριξη στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, μαζί με υποστήριξη για τα λειτουργικά συστήματα iOS (iPhone, iPad) και Android, και παρέχει self-enrollment και self-service δυνατότητες για χρήστες ενώ παράλληλα επιτρέπει στο IT τμήμα της επιχείρησης να διαχειρίζεται συσκευές κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής τους, αλλά και σε σενάρια που αφορούν απώλειες ή κλοπές. Επίσης, περιλαμβάνει μία ιδιαίτερα απλή στην χρήση εφαρμογή client, που παρέχει πρόσβαση σε καταστάσεις συμμόρφωσης, σε μηνύματα ή σε πληροφορίες υποστήριξης, επιτρέποντας τον σχηματισμό πλήρους αναφοράς ώστε να δώσει στο τμήμα IT μία ολιστική άποψη για τις συσκευές που διαχειρίζεται.

Η διαχείριση των συσκευών παρέχεται μέσω ενός απλούστατου, αναβαθμισμένου μενού, του dashboard αλλά και άλλων βελτιώσεων που αφορούν στην ροή εργασιών.

H έκδοση SaaS του Sophos Mobile Control 3.5, παρέχει καλύτερη ενσωμάτωση στα επιχειρησιακά τμήματα IT με ένα νέο remote Exchange ActiveSync (EAS) Proxy που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μπλοκάρουν τις συσκευές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις από το να λάβουν email, ενώ επίσης παρέχεται υποστήριξη σε remote LDAP που επιτρέπει σε χρήστες να συνδεθούν εύκολα με το Active Directory.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.