Το IP Centrex είναι εδώ για τους πάροχους υπηρεσιών hosting που χρησιμοποιούν περιβάλλοντα Εικονικοποίησης

Η νέα έκδοση παρέχει την πρώτη στην βιομηχανία τεχνολογία “IP Centrex for VPS Providers“. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, οι εταιρείες web hosting μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες IP PBX για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, και όλα αυτά μέσα από το σύστημα διαχείρισης του Εικονικοποιημένου cPanel (Virtualized cPanel).

Το IP Centrex ήταν ανέκαθεν ένα σύστημα που χρησιμοποιούσαν οι φορείς αλλά και οι πάροχοι λύσεων SIP Trunk, λόγω της πολυπλοκότητας αλλά και των απαιτήσεων των τηλεπικοινωνιών όσο αφορά στην εγκατάσταση και στην παροχή υπηρεσιών. Σήμερα οι “Υπηρεσίες IP Centrex” αποτελούν ζωτικό κομμάτι της εξέλιξης, για να μεταφέρετε τις ιδιαίτερα πολύπλοκες υπηρεσίες IT, από τις… ντουλάπες με τα racks σε μία “συγκεντρωτική” θέση στο σύννεφο (cloud). 

Οι εταιρείες παροχής VPS hosting είναι πλέον σε θέση να μπορούν μπορούν να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το IP Centrex, σε ένα ευκολονόητο και απλό σε διαχείριση πακέτο που “τρέχει” στο εσωτερικό του Εικονικοποιημένου περιβάλλοντος, χωρίς την απαίτηση για αποκλειστικούς διακομιστές.

IPCentrex 2

Το cPanel Adaptor kit για το Communigate Pro είναι ένα έργο (project) ανοιχτού κώδικα, το οποίο διαχειρίζονται, συντηρούν και εξελίσσουν πάροχοι VPS hosting από όλο τον κόσμο.

Το “project” φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Google Code και οι εταιρείες VPS hosting ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην προώθηση της τεχνολογίας για τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες καθώς και για τις απαιτήσεις των πελατών τους.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος IP Centrex στην έκδοση 3.0 περιλαμβάνουν:

  • Ρύθμιση επεκτάσεων τηλεφώνου
  • Δημιουργία και διαχείριση Queues όπως “Τμήμα Υποστήριξης” ή “Ομάδα Πωλήσεων”
  • Πιστοποίηση για τηλέφωνα SNOM IP με HD Voice δυνατότητες
  • Κρυπτογράφηση για ασφαλείς κλήσεις
  • Υποστήριξη του πρότυπου IPv6
  • HTML5 Webmail Pronto! με WebRTC υποστήριξη για φωνητικές κλήσεις υψηλής ποιότητας (HD Voice Calls)
  • Secure Instant Messaging και δωμάτια συνομιλίας (Chat Rooms)
  • Υπηρεσίες Email και Calendar με δυνατότητες κρυπτογράφησης συμπεριλαμβανομένης και Αρχής Πιστοποίησης
  • Γηγενείς Pronto!  clients για φορητές συσκευές (smartphones) που διατίθενται στο App Store της Apple καθώς και στο Google Play κατάστημα για Android

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.