Η GlobalSign προσφέρει δωρεάν πιστοποιητικά SSL για open-source projects!

Με την παροχή αυτής της υπηρεσίας, η εταιρεία GlobalSign ελπίζει να ενθαρρύνει την χρήση των πιστοποιητικών SSL στην ανάπτυξη εφαρμογών και στην ανάπτυξη των βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας στο Internet.

Μέσω της δέσμευσης της GlobalSign στην open-source κοινότητα, διάφορα projects και έργα open-source μπορούν να λάβουν δωρεάν το Wildcard SSL Certificate, το οποίο θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα το έργο πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις που θέτει η εταιρεία.

Τα διάφορα προγράμματα ανοιχτού λογισμικού που επιτρέπουν στους προγραμματιστές και στο ευρύ κοινό να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και εκλαμβάνονται από πολλούς ως ηγετικά στη βιομηχανία, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό τμήμα της κοινότητας της τεχνολογίας.

Προσφέροντας πιστοποιητικά SSL, η GlobalSign θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να βελτιώσουν την ασφάλεια των διάφορων έργων τους και projects αυξάνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του κοινού που τα επισκέπτεται. Η GlobalSign ελπίζει ότι αυτή η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά, δίνοντας το παράδειγμα για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα πιστοποιητικά SSL στις μέρες μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε την δέσμευσή μας στην open-source κοινότητα με την προσφορά μας για δωρεάν πιστοποιητικά SSL για τα συγκεκριμένα projects”, δήλωσε ο Ryan Hurst, διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της GlobalSign. “Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα βοηθήσει μόνο τους προγραμματιστές και τους χρήστες των projects ανοικτού πηγαίου κώδικα, αλλά επίσης θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση πιστοποιητικών SSL, κάτι που είναι σημαντικό από άποψη ασφάλειας”.

Για να πληρεί ένα project τις προυποθέσεις και να λάβει το δωρεάν Wildcard SSL Certificate από την GlobalSign θα πρέπει το έργο ανοιχτού πηγαίου κώδικα να έχει εγκριθεί από την Πρωτοβουλία Ανοικτού Κώδικα (Open Source Initiative). Αυτή είναι και η ελάχιστη προυπόθεση.

Όσοι θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε την ασφάλεια των ιστοσελίδων σας χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο SSL Configuration Checker της GlobalSign.

Όσοι επίσης ενδιαφέρεστε να λάβετε το δωρεάν πιστοποιητικό μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή στην ιστοσελίδα: https://www.globalsign.com/ssl/ssl-open-source/.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο.