Η WD παρουσίασε την 4η γενιά network backup appliances WD Arkeia

Η νέα σειρά αποτελείται από τέσσερα rack-mount μοντέλα, με μεγαλύτερες χωρητικότητες σκληρών δίσκων, με ισχυρότερους επεξεργαστές, αυξημένη μνήμη καθώς και ενσωματωμένους δίσκους στερεάς κατάστασης – solid state drives – χάρη στους οποίους οι χρόνοι δημιουργίας αντίγραφων ασφαλείας μειώνονται δραστικά ενώ επιπλέον επιταχύνεται η διαδικασία ανάκτησης δεδομένων.

To συνοδευτικό λογισμικό WD Arkeia v10.1, προσφέρει νέα υποστήριξη στην τεχνολογία “seed and feed” για να υποστηρίζει επιπλέον και hybrid cloud backups (υβριδικά αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο). Αυτό το χαρακτηριστικό, επιτρέπει στις εταιρείες να μετακινούν τα backups τους offsite μέσω συγχρονισμού αντιγράφων ασφαλείας (network replication), πάρα μέσω αποστολής tapes.  

Οι νέες εφαρμογές 4ης γενιάς της WD Arkeia προσφέρουν:

•    Αυξημένες ταχύτητες backup και ανάκτησης δεδομένων: Τα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνουν ενσωματωμένα LTO5 tape drives, διάφορες αναβαθμίσεις επεξεργαστή με έως και 2 εξαπύρηνους Intel Xeon, ενσωματωμένα SSDs για συγκεκριμένα μοντέλα καθώς και μνήμη έως και 96GB για εξαιρετικές ταχύτητες backup και ανάκτησης δεδομένων, που αφορούν είτε σε αρχεία, είτε σε disk images. Η τεχνολογία Progressive Deduplication που αποτελεί μία πατενταρισμένη τεχνολογία της Arkeia, επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία backup με το να συμπιέζει τα δεδομένα στους τοπικούς υπολογιστές πριν μεταφέρει τα δεδομένα μέσω υποδομών LAN ή WAN.
•    Υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων: Η χωρητικότητα διπλασιάζεται σε σχέση με την τρίτη γενιά και αγγίζει – raw – τα 48TB διαμορφωμένης σε συστοιχία RAID 6.
•    Ευκολία χρήσης: Χάρη στην βελτιωμένη έκδοση του λογισμικού της WD Arkeia, v10.1 που προσφέρεται με την νέα γενιά συσκευών, και περιλαμβάνει on-board wizard, η διαδικασία της εγκατάστασης των appliances είναι μία γραμμική, και απλή σχετικά διαδικασία.
•    Αξιόπιστο storage: Όλες οι νέες applicances της WD Arkeia, είναι εξοπλισμένες με τους κορυφαίες, enterprise-class σκληρούς δίσκους WD RE, για μέγιστη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα.
•    Απλοποιημένο, offsite storage, χωρίς tapes: Η έκδοση v10.1 του λογισμικού της WD Arkeia, επεκτείνει την υποστήριξη για hybrid cloud backups, σε όλες τις appliances Network Backup της WD Arkeia. Οι δυνατότητες επίσης “seek and feed” επιτρέπουν στους διαχειριστές να υποβοηθήσουν το network replication των backup sets offsite χρησιμοποιώντας σκληρούς δίσκους συνδεδεμένους μέσω USB για να μεταφέρουν αρχικά μεγάλου μεγέθους backup sets καθώς και να ορίσουν το μέγεθος του WAN bandwidth για το νυχτερινό και σταδιακό replication των backups.

Η τέταρτη γενιά των Network Backup Appliances της WD Arkeia αποτελείται από τα μοντέλα RA4300, RA4300T, RA5300 και RA6300, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο του 2013 με κόστος που ξεκινάει από τα $9900.