Η Sophos ανακοίνωσε την διάθεση της δωρεάν ολοκληρωμένης σουίτας ασφαλείας και anti-virus Sophos Mobile Security 3.0 για Android συσκευές

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της βιομηχανίας, το 80% των Android apps εμφανίζουν τουλάχιστον μία επικίνδυνη συμπεριφορά. Εξίσου ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο που προκύπτει από σχετική έρευνα της βιομηχανίας του είδους, είναι ότι οι χρήστες δεν διαθέτουν στην φορητή συσκευή τους την πιο πρόσφατη έκδοση του Android (και αυτό ισοδυναμεί με ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ενεργών χρηστών) και έτσι οι συσκευές τους είναι ευάλωτες σε γνωστούς κινδύνους από γνωστά exploits, με αποτέλεσμα την αύξηση των μολύνσεων τύπου malware των συστημάτων με Android έως και κατά 600%. Για να βοηθήσει στην πρόληψη των κινδύνων αυτών, η εταιρεία Sophos παρουσίασε  την τελευταία έκδοση της δωρεάν εφαρμογής ασφαλείας για συσκευές Android, Sophos Mobile Security 3.0, που είναι μία πλήρως εξοπλισμένη εφαρμογή mobile security (προστασία από malware, δυνατότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς κάθε εφαρμογής ξεχωριστά κ.α.) καθώς και anti-virus εφαρμογή.

Τι περιλαμβάνει το Sophos Mobile Security 3.0 app;

  • Προστασία εφαρμογών: Προστατεύει την έναρξη των επιλεγμένων εφαρμογών με έναν κωδικό πρόσβασης, που σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε άλλους να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό σας χωρίς να διακινδυνεύσει η ασφάλεια των δεδομένων σας, και ειδικά όσοι διαθέτετε στο κινητό σας εταιρικά δεδομένα. Μπορείτε να προστατεύσετε τις ρυθμίσεις σας ή το Google Play app και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που έχετε εγκατεστημένη. 
  • Ταχύτερη σάρωση: Βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα σάρωσης εκμεταλλευόμενη την ισχύ των multi-core συσκευών Android 
  • Προστασία κατά την περιήγηση στο web (το χαρακτηριστικό αυτό περιλαμβάνεται τώρα και στην δωρεάν έκδοση): Αποκλείει την πρόσβαση σε κακόβουλες ή ιστοσελίδες, που έχουν στόχο το phishing ή να εγκαταστήσουν malware στην συσκευή σας ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet χωρίς έγνοιες 

Αν οι κίνδυνοι από το malware στην συσκευή Android σας δεν είναι αρκετοί, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο να χάσετε την συσκευή σας ή να σας την κλέψουν αφού αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Μόνο στις ΗΠΑ, χάνονται ή κλέβονται περισσότερα από 100 κινητά το λεπτό” δήλωσε ο Thomas Lippert, ανώτερος διευθυντής προϊόντων για mobile συσκευές της Sophos. “To Mobile malware οδηγεί σε απώλεια δεδομένων και μη αναμενόμενα ζητήματα κόστους, ενώ η πραγματική απώλεια της συσκευής και η κλοπή οδηγεί σε δυνητικά πολύ χειρότερα ζητήματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι επιτακτική ανάγκη για τους χρήστες να διασφαλίσουν την προστασία των συσκευών τους. Και εμείς παρέχουμε αυτή την προστασία δωρεάν“. 

Η εφαρμογή Sophos Mobile Security προσφέρεται δωρεάν μέσω του Google Play και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι προαιρετικά, η Sophos Mobile Security μπορεί να ενσωματωθεί στην ναυαρχίδα της εταιρείας Sophos Mobile Control, κάτι που διευκολύνει ιδιαίτερα τους διαχειριστές σε εταιρικά περιβάλλοντα. Για περισσσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας Sophos για φορητές συσκευές, επισκεφτείτε την σελίδα μας εδώ.