Η Sophos διατηρεί θέση “Ηγέτη” στο 2013 Magic Quadrant for Mobile Data Protection της Gartner

H Sophos ανακοίνωσε ότι για άλλη μια φορά βρίσκεται στην λίστα των “Leaders” της Gartner για το έτος 2013 με τίτλο “Magic Quadrant for Mobile Data Protection.” Τα συμπεράσματα βασίζονται στην βαθιά γνώση της Gartner που έχει για την αγορά, στην εκτίμηση της θέσης μίας εταιρείας στην αγορά,  στη στρατηγική της εταιρείας και στην πληρότητα του οράματος κάθε εταιρείας εντός της βιομηχανίας Mobile Data Protection (MDP).

Τα προϊόντα MDP ορίζονται ως προϊόντα που προσφέρουν προστασία κατά την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα σε συστήματα αποθήκευσης σε φορητούς υπολογιστές, σε αφαιρούμενα μέσα, σε υπολογιστές desktop και servers και σε φορητές συσκευές κάθε είδους. Οι αγοραστές θέλουν κοινές πολιτικές για την προστασία τους σε πολλαπλές πλατφόρμες, με ελάχιστο κόστος υποστήριξης καθώς και αποδεδειγμένη προστασία.

Σύμφωνα με την Gartner, οι Ηγέτες (Leaders) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας και της πώλησης προϊόντων προστασίας δεδομένων φορητών συσκευών και κινητής τηλεφωνίας που έχουν κατασκευαστεί για χρήση σε εταιρικά και επιχειρησιακά περιβάλλοντα. Οι απαιτήσεις που είναι αναγκαίες για να είναι κάποιος ηγέτης, περιλαμβάνει ένα μακροπρόθεσμο roadmap, που έρχεται σε συνάρτηση με το όραμα της Gartner για τις αναπτυσσόμενες ανάγκες των πελατών στην αγορά. Οι προμηθευτές που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο “quadrant” οδηγούν τις εξελίξεις φέρνοντας σε δύσκολη θέση το προσωπικό πωλήσεων των ανταγωνιστών τους,  αναγκάζοντας τις άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Τα προϊόντα επίσης MDP που προσφέρουν είναι γνωστά στους πελάτες και βρίσκονται συχνά σε καταλόγους RFP.   

Το ότι βρισκόμαστε στην λίστα των ηγέτιδων εταιρειών τα τελευταία εννέα χρόνια αποτελεί απόδειξη ότι οι προϊοντικές ομάδες μας, συνεχίζουν να προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα κρυπτογράφησης και προστασίας δεδομένων” δήλωσε ο John Shaw, Αντιπρόεδρος των προϊόντων ασφαλείας για τελικούς χρήστες της Sophos. “Το επιθετικό μας roadmap, σε συνδυασμό με τα σχέδιά μας για να καταστήσουμε ακόμη πιο απλή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις την διαδικασία να προστατεύουν τα δεδομένα τους με το να κρυπτογραφούν με αόρατο τρόπο τους φυσικούς δίσκους, τα αρχεία τους, τον χώρο στο σύννεφο καθώς και αρχεία από τις φορητές συσκευές μας τοποθετεί σε μία θέση που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται“.

 Η εταιρεία Sophos προσφέρει κορυφαίες λύσεις για να βοηθήσει τους οργανισμούς να προστατεύσουν κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία. Η σουίτα Sophos SafeGuard Enterprise προστατεύει τα δεδομένα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, σε αφαιρούμενα μέσα, κοινόχρηστα αρχεία καθώς και τα δεδομένα στο σύννεφο με αποδεδειγμένη ασφάλεια, που βασίζεται σε πρότυπη κρυπτογράφηση καθιστώντας επιπλέον την διαχείριση μία απλή διαδικασία, χρησιμοποιώντας μία κεντρική κονσόλα.

Η Sophos ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το Sophos Mobile Control 3.5, την τελευταία έκδοση της βραβευμένης λύσης διαχείρισης (MDM, Mobile Device Management) φορητών συσκευών, η οποία τώρα υποστηρίζει και το iOS 7.  Είναι διαθέσιμο τόσο on-premise αλλά και ως as-a -service, και καθιστά την διαχείριση, τον έλεγχο και την ασφάλεια των φορητών συσκευών για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απλή, και εγγυημένη υπόθεση.

Η Sophos επίσης είναι “Leader” στην έκθεση “2013 Magic Quadrant για την Ενοποιημένη Διαχείριση Απειλών” της Gartner.