Η WD παρουσίασε τις νέες λύσεις δικτυακής αποθήκευσης και servers WD Sentinel S-series, WD Sentinel DS5100 και DS6100

 Όλα τα προϊόντα αποθήκευσης δικτύου WD Sentinel  είναι εξοπλισμένα με σκληρούς δίσκους επιχειρησιακής κλάσης της WD και τα  συγκεκριμένα 4-bay WD Sentinel S-series προσφέρουν δυνατότητα αποθήκευσης έως και 16TB. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα NAS, οι ultra-compact network storage plus servers WD Sentinel S-series επιτρέπουν στις μικρές επιχειρήσεις να τρέξουν εφαρμογές “line-of -business” στην πλατφόρμα αποθήκευσης του δικτύου τους .

“Η WD χρησιμοποίησε υλικά επιχειρησιακής κλάσης για να δημιουργήσει την νέα οικογένεια συσκευών δικτύου που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις” δήλωσε ο Bill Evans, Γενικός Διευθυντής του τμήματος λύσεων αποθήκευσης της WD.  “Οι συσκευές δικτύου WD Sentinel S-series ενσωματώνουν επεξεργαστές Intel Xeon, και διαθέτουν προεγκατεστημένους σκληρούς δίσκους 3.5 ιντσών τύπου WD Se datacenter για ταχεία ανάπτυξη, ενώ επιπλέον διαθέτουν αποκλειστικούς 2.5 ιντσών σκληρούς δίσκους εκκίνησης για μέγιστη αξιοπιστία . Κανείς άλλος προμηθευτής δεν προσφέρει ένα συγκρίσιμο μέσο δικτυακής αποθήκευσης με δυνατότητες διακομιστή σε ένα εξίσου μικρό συντελεστή μορφής. Με μικρό αποτύπωμα όσο αφορά στις διαστάσεις και στον όγκο, με αθόρυβο ανεμιστήρα, μια συσκευή WD S-series μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε”.

Εγκεκριμένα υποσυστήματα  από τις Intel,  Microsoft και WD
Κατασκευασμένες από την WD, τροφοδοτούνται από επεξεργαστή Intel Xeon και το λειτουργικό σύστημα Windows Server 2012 R2 Essentials, οι συσκευές WD Sentinel S-series βασίζονται σε αποδεδειγμένες τεχνολογίες από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Σε αντίθεση με τα ιδιόκτητα λειτουργικά συστήματα των ανταγωνιστών, οι WD S-series είναι πλήρως διαμορφωμένες Windows Server συσκευές που οι πελάτες μπορούν να εγκαταστήσουν χιλιάδες εφαρμογές των Windows χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

“Τα Windows Server 2012 R2 Essentials δίνουν στους πελάτες το πλεονέκτημα πρωτοποριακών, built-in και χαμηλού κόστους τεχνολογιών αποθήκευσης και το hardware των Sentinel S-series της WD μπορεί να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από αυτές τις τεχνολογίες”  δήλωσε ο Jamie Χάμιλτον, Διευθυντής Marketing του τμήματος OEM της Microsoft Corp. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την WD για να δώσουμε την ευκαιρία του πρώτου διακομιστή στις μικρές επιχειρήσεις.  Η τεχνογνωσία της WD στην κατασκευή εξοπλισμού, οι προηγούμενες επιτυχίες με τα προϊόντα δικτυακής αποθήκευσης που βασίζονται σε Windows Storage Server, και η δυναμική μας να προσφέρουμε την έκδοση R2 του λειουργικού συστήματος Windows Server 2012 Essentials τοποθετεί την WD σε πολύ καλή θέση για να εξυπηρετήσει αυτόν τον κλάδο” συμπλήρωσε.

Αξιόπιστα επιχειρησιακής κλάσεις υποσυστήματα
Οι λύσεις WD Sentinel S-series περιλαμβάνουν σκληρού δίσκους επιχειρησιακής κλάσης των 3.5 ιντσών κατασκευασμένους από την WD για μεγαλύτερη ασφάλεια δεδομένων. Οι επιχειρήσεις αποκτούν αξιοπιστία επιχειρησιακής κλάσης, με dedicated dual boot drives (προαιρετικά στο WD Sentinel DS5100 ), δύο θύρες Gigabit Ethernet και δύο εξωτερικές υποδοχές για τροφοδοσία (Dual DC-In ports).  Μαζί με την κλειδαριά ασφαλείας στην πρόσοψη, έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερα ασφαλή, αξιόπιστη και ultra compact λύση δικτυακής αποθήκευσης δεδομένων που μπορεί να εγκατασταθεί και να αναπτυχθεί σχεδόν οπουδήποτε .
 
Προσιτός πρώτος διακομιστής για κάθε μικρή επιχείρηση
Οι λύσεις της σειράς WD Sentinel S-series είναι ολοκληρωμένες, πλήρως διαμορφωμένες λύσεις με αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά λογισμικού για μέχρι 25 χρήστες και 50 υπολογιστές και όλα αυτά σε μια πολύ προσιτή τιμή που ξεκινά από τα 2.560 δολάρια. Ο συνδυασμός δυνατοτήτων αποθήκευσης και backup με την λειτουργία διακομιστή, συνιστά μία εξαιρετική, all-in-one λύση που είναι ιδανική για κάθε μικρή επιχείρηση που αναζητά να εγκαταστήσει τον πρώτο της server. 

Το μοντέλο WD Sentinel DS5100 μπορεί να διαθέτει προ-εγκατεστημένους σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας από 4TB έως 8TB ενώ το μοντέλο WD Sentinel DS6100 είναι διαθέσιμο σε χωρητικότητες των 8TB, 12TB και 16TB.

WD Sentinel