Η Sophos υποστηρίζει την νέα Κυβερνητική πρωτοβουλία στην Μ.Βρετανία “Cyber Streetwise”’

Ο James Lyne, Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας για την Ασφάλεια της Sophos δήλωσε σχετικά: “Η Sophos συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη στήριξη της πρωτοβουλίας Cyber Streetwise, επειδή πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους online” και συμπλήρωσε: “Οι καταναλωτές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκουν νέους τρόπους να αλληλεπιδρούν online, αλλά και μέσω μίας μεγαλύτερης γκάμας συσκευών, ωστόσο αυτή η βελτιωμένη τεχνολογία έρχεται μαζί με κίνδυνους. Η SophosLabs βρίσκει πάνω από 30.000 νέες μολυσμένες ιστοσελίδες που διαδίδουν κακόβουλο λογισμικό σε καθημερινή βάση και σε αντίθεση με ότι πιστεύεται γενικώς, η πλειοψηφία -περίπου το 80%- πρόκειται για νόμιμες ιστοσελίδες μικρών επιχειρήσεων που έχουν “χακαριστεί. Επομένως είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα, οι μικρές επιχειρήσεις να μάθουν τουλάχιστον τα βασικά, και τα σωστά βεβαίως, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, από την εγκατάσταση προστασίας από ιούς και την τακτική ενημέρωση και την επιδιόρθωση του λογισμικού, την χρήση σύνθετων κωδικών πρόσβασης και την προστασία των δεδομένων τους”.

Ο δικτυακός τόπος Cyber Streetwise –www.cyberstreetwise.com– προσφέρει ποικιλία διαδραστικών ενημερώσεων και συμβουλών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές για να αποκτήσουν αμερόληπτα τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την προστασία τους στο Internet. Η Sophos, που καιρό τώρα παρέχει τεχνογνωσία σχετικά με θέματα ασφάλειας και περιεχόμενο στην ιστοσελίδα Cyberstreetwise οδηγεί επίσης τους επισκέπτες από την δικιά της ιστοσελίδα – www.sophos.com/cyber-street – στην ιστοσελίδα Cyber Streetwise.

O James Lyne της Sophos συνέχισε: “Εκείνοι που δεν παίρνουν βασικά μέτρα ασφαλείας αφήνουν τους εαυτούς τους να είναι εκτεθειμένοι σε επιτιθέμενους που είναι ικανοί να εγκαταστήσουν σιωπηλά κακόβουλο κώδικα στα συστήματα τους, χωρίς την άδεια τους. Είμαστε περήφανοι που κληθήκαμε να στηρίξουμε και να δώσουμε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα Cyber Streetwise , η οποία θα παίξει ζωτικό ρόλο στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών να υιοθετήσουν πιο ασφαλείς συμπεριφορές online και να αναλάβουν δράση ενάντια στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου βελτιώνοντας την διαδικτυακή ασφάλεια τους”.

Cyberstreetwise 2

Η Cyber Streetwise προτρέπει τους ανθρώπους να λάβουν πέντε μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου:

1. Xρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που μπορείτε να τους θυμόσαστε
2. Εγκαταστήστε λογισμικό antivirus σε νέες συσκευές
3. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα κοινωνικά δίκτυα
4. Ψωνίστε με ασφάλεια online – εξασφαλίστε πρώτα όμως ότι τα online καταστήματα λιανικής είναι ασφαλεί
5. Κατεβάστε ενημερώσεις λογισμικού και patches, όταν σας ζητηθεί 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.