Η Sophos εξαγόρασε την εταιρεία Cyberoam Technologies

“Οι Sophos και Cyberoam δημιούργησαν ένα νικηφόρο συνδυασμό την κατάλληλη στιγμή, στις κατάλληλες αγορές προϊόντων και σε όλες τις ενδεδεγμένες γεωγραφικές περιοχές”, δήλωσε ο Kris Hagerman, Διευθύνων Σύμβουλος της Sophos. “Η Cyberoam έχει χτίσει ισχυρή υπόληψη ως μια επιθετική, ευέλικτη και καινοτόμος εταιρεία στην αγορά της ασφάλειας δικτύων, και όπως και η Sophos, έχει πρόσεγγιση τύπου “το κανάλι- πρώτα” ενώ έχει τη φήμη ότι προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες και υποστήριξη. Η εξαγορά επεκτείνει και επιταχύνει το roadmap μας στον τομέα της ασφάλειας δικτύων για να μεγαλώσουμε την παρουσία μας στις λύσεις Ενιαίας Διαχείρισης Απειλών (UTM), στη προηγμένη προστασία από απειλές , στην ασύρματη ασφάλεια και στα Νέας Γενιάς Τείχη προστασίας, που είναι μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές συνολικά της πληροφορικής. Αυτό επίσης δείχνει ότι συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην παροχή συναρπαστικών ευκαιριών ανάπτυξης στους συνεργάτες και στους πελάτες μας”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά, πατήστε εδώ.

Η εταιρεία Cyberoam, ιδρύθηκε το 1999 και έδρα στην Αχμενταμπάντ στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας και είναι γνωστή  για τα καινοτόμα προϊόντα της, την ποιότητα και την παγκόσμιας κλάσης εξυπηρέτηση πελατών. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 65.000 πελάτες, περισσότερους από 550 εργαζόμενους και λόγω της ισχυρής εστίασης της στο κανάλι, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο από 5500 συνεργάτες, και είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην Ινδία, στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Οι υψηλής απόδοσης συσκευές UTM και Next Generation Firewall της Cyberoam, βασίζονται όπως και οι λύσεις UTM της Sophos σε παρόμοια Intel- based αρχιτεκτονική, και παρέχουν προηγμένες τεχνολογίες που θα συμπληρώσουν και θα επεκτείνουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου των λύσεων δικτυακής ασφαλείας της Sophos. Μερικές από αυτές τις τεχνολογίες περιλαμβάνουν τη μηχανή αναφορών (εκθέσεων) iView, διαχείριση εφαρμογών, user-based πολιτικές δικτύου, εξελιγμένες δυνατότητες νέας γενιάς firewall και προηγμένη προστασία από απειλές.

O Hemal Patel, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyberoam δήλωσε: “Μαζί, οι Sophos και Cyberoam σχηματίζουν μία ισχυρότατη οντότητα στον τομέα της δικτυακής ασφάλειας. Οι επιχειρήσεις μας στην ασφάλεια δικτύων, μεγαλώνουν με σημαντικά ταχύτερο ρυθμό από την αγορά οπότε η ένωση των δυνάμεων μας θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε ακόμα μεγαλύτερες καινοτομίες και περισσότερη αξία στην αγορά.  Η παγκόσμια παρουσία μας, η δέσμευση στο κανάλι και το πλήρες χαρτοφυλάκιο ασφαλείας κάνουν ακόμα πιο σαφείς τις διαφορές που έχουμε με τον ανταγωνισμό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένη που ενταχθήκαμε στην ομάδα της Sophos”.

Η εξαγορά προάγει την θέση της Sophos στον τομέα της δικτυακής ασφάλειας, ένα στρατηγικό τομέα ανάπτυξης για την εταιρεία και ένα κεντρικό στοιχείο της συνολικής στρατηγικής της στον τομέα της ασφάλειας. Η Sophos συνδυάζει κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας τελικού σημείου, φορητών συσκευών, κρυπτογράφησης και προστασίας δεδομένων, ηλέκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτύου, διακομιστών και δικτύων που όλες είναι επικεντρωμένες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και σε πραγματιστικές επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους – και παρέχονται εξ’ ολοκλήρου μέσα από το κανάλι. Μαζί, οι Sophos και Cyberoam θα αριθμούν περισσότερους από 2.200 υπαλλήλους, με περισσότερους από 600 επικεντρωμένους στην ασφάλεια δικτύων, και περισσότερους από 350 στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC Research, η αγορά της ασφάλειας δικτύων ανήλθε σε 7.9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012. Η αγορά UTM αποτελούσε τα 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά και αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της με ανάπτυξη που αγγίζει το 21%. Στην πρόσφατη λίστα Gartner Magic Quadrant για την Ενοποιημένη Διαχείριση Απειλών, η Sophos αναγνωρίστηκε ως “Ηγέτης” (Leader) ενώ η Cyberoam ως “Οραματιστής” (Visionary).

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.