Προστατεύστε τις “εικονικές μηχανές” σας από το malware, χωρίς να χάσετε σε απόδοση

Πιο συγκεκριμένα, η επιβάρυνση της λειτουργίας πολλαπλών σαρωτών antivirus ταυτόχρονα σε ένα μοναδικό host μπορεί να επηρρεάσει σημαντικά τόσο την απόδοση όσο και την κλιμάκωση. Εντωμεταξύ, οι συνεχείς εκκινήσεις, διακοπές και κλωνοποιήσεις των εικονικών μηχανών μπορούν να αφήσουν απροστάτευτα τα συστήματα. 

Μία νέα επίσημη αναφορά της Sophos διερευνά τις συγκεκριμένες προκλήσεις και παρουσιάζει δύο αποτελεσματικές προσεγγίσεις στην ασφάλεια των εικονικών μηχανών, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση: antivirus χωρίς agent και βελτιστοποιημένη για εικονικοποίηση ασφάλεια endpoint.

Οι ταυτόχρονες on-demand ή προγραμματισμένες σαρώσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό που ονομάζεται “καταιγίδα σάρωσης”, αυξάνοντας τη χρήση πόρων και μειώνοντας την απόδοση του συστήματος.

Οι καταιγίδες σάρωσης συμβαίνουν όταν οι πόροι ενός host “υπερκαταναλώνονται” από πολλές εικονικές μηχανές που κάνουν antivirus scans ταυτόχρονα. Επειδή κάθε virtual machine που εμπλέκεται έχει πανομοιότυπη συμπεριφορά απαιτώντας πολλαπλές λειτουργίες εισόδου/ εξόδου (I/O) και μεγάλη ισχύ από τη κεντρική μονάδα επεξεργασίας, η διακίνηση των δεδομένων αλλά και ο χρόνος απόκρισης του συστήματος μπορούν να επιβραδυνθούν σημαντικά. Ακόμα και μία κατά τα άλλα ταχύτατη SAN ή κάποια τοπική συστοιχία αποθήκευσης δεδομένων μπορεί να επηρεαστεί από τον μεγάλο όγκο των ταυτόχρονων αιτήσεων ανάγνωσης δεδομένων.

Το whitepaper της Sophos καλύπτει επίσης το πώς να επιλέξετε τη καλύτερη προσέγγιση και το σωστό προϊόν της Sophos για τις ανάγκες σας (Sophos Antivirus for vShield, Sophos Server Protection ή Sophos Endpoint Antivirus).

Κατεβάστε το whitepaper της Sophos “Two Great Ways to Protect Your Virtual Machines From Malware” για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να προσφέρετε υψηλή απόδοση και ασφάλεια στο εικονικό κέντρο δεδομένων σας (απαιτείται εγγραφή).

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.