Η Sophos ανακοίνωσε το Sophos Mobile Encryption v2.2 app. Δωρεάν κρυπτογράφηση για Android και iOS συσκευές

Μπορούν να κρυπτογραφήσουν αρχεία που προέρχονται από άλλες εφαρμογές, να ανεβάζουν κρυπτογραφημένα αρχεία στις υπηρεσίες παροχής cloud storage της προτίμησης τους ή να τα αποθηκεύουν με ασφάλεια τοπικά στη συσκευή τους μέσα στην εφαρμογή της Sophos.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Sophos Mobile Encryption app από το Google Play για Android, ή από το iTunes για συσκευές iOS (iPhone, iPod Touche και iPad).

Τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης της εφαρμογής είναι:

  • Δυνατότητα προστασίας της πρόσβασης στην εφαρμογή Sophos Mobile Encryption προαιρετικά με κωδικό
  • Πλήρως διαφανής διαχείριση κλειδιών, ώστε να μην απαιτείται η εφαρμογή κάποιου κωδικού κάθε φορά που ανοίγετε ένα αρχείο
  • Δυνατότητα αποθήκευσης κρυπτογραφημένων αρχείων στον τοπικό χώρο αποθήκευσης και μέσα στην εφαρμογή. Ο τοπικός χώρος αποθήκευσης είναι επίσης προσβάσιμος  μέσω USB από το PC σας ή τον Mac.
  • Κρυπτογράφηση και δυνατότητα ανάρτησης αρχείων από εφαρμογές παρόχων υπηρεσιών cloud storage. Υποστηρίζονται οι εφαρμογές: Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive (SkyDrive), Egnyte, Telekom Media Center, WebDAV (Windows Server, ownCloud, Strato HiDrive).

Sophos Mobile Encryption για Android

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή κρυπτογράφησης Sophos Mobile Encryption από το Google Play για συσκευές Android. Απαιτεί Android 2.3.3 και πάνω.

Sophos Mobile Encryption for iOS

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή κρυπτογράφησης Sophos Mobile από το iTunes για iOS συσκευές . Απαιτεί iOS 5.0 ή νεότερη έκδοση. Συμβατό με το iPhone, iPad και iPod Touch. H εφαρμογή έχει βελτιστοποιηθεί για το iPhone 5.

sophos-mobile-encryption2

Για τους business users: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sophos Mobile Encryption σε συνδυασμό –προαιρετικά- με το module SafeGuard Enterprise Encryption for Cloud Storage. Η εφαρμογή επεκτείνει την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα αρχεία σε φορητές συσκευές, για ακόμα πιο “επίμονη” κρυπτογράφηση, οπουδήποτε και αν εργάζονται οι χρήστες σας.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.