BYOD: 5 απλές συμβουλές για να εξασφαλίσετε τις φορητές συσκευές του εργατικού δυναμικού σας

Το εργατικό δυναμικό που χρησιμοποιεί φορητές συσκευές είναι ιδιαίτερα παραγωγικό και είναι αυτό που σπρώχνει την ανάπτυξη του λεγόμενου BYOD (Bring Your Own Device). Για το “mobile” εργατικό δυναμικό, η ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής ζωής, μπορεί να σημαίνει για παράδειγμα τον έλεγχο των εταιρικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη προσωπική τους συσκευή, καθώς και πλοήγηση στο Internet χρησιμοποιώντας ένα εταιρικό φορητό υπολογιστή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Πολλοί επαγγελματίες στον χώρο του IT θα συμφωνήσουν ότι είναι πολύ δύσκολο στη πλειονότητα των περιπτώσεων να εξασφαλίσουν την ισορροπία ανάμεσα στην ισχύ που έχουν οι συνεργάτες τους με τόσο προνομιούχα φορητά εργαλεία και στην ασφάλεια των εταιρικών δεδομένων. Παρακάτω υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε το mobile εργατικό δυναμικό σας, χωρίς να βάλετε το τμήμα IT να δουλεύει… υπερωρίες.

1. Επιλέξτε μία συνδρομή σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία ασφαλείας που βασίζεται στο σύννεφο και η οποία προσφέρει λογισμικό ασφαλείας και ενημερώσεις πολιτικών οπουδήποτε χωρίς να είναι απαραίτητο να επιβραδύνετε τους χρήστες. Αλήθεια, όταν οι χρήστες σας είναι στο δρόμο –π.χ ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους- πόσο συχνά χρησιμοποιούν VPN για να συνδεθούν;  Αν βασίζεστε σε συνδέσεις VPN (Virtual Private Network) για να αποστείλετε ενημερώσεις ασφαλείας ή να ανανεώσετε τις πολιτικές, θα είστε διαρκώς ένα βήμα πίσω.

2. Επωφεληθείτε από τις δυνατότητες φιλτραρίσματος ιστοσελίδων ενός σύγχρονου λογισμικού ασφαλείας που μπλοκάρουν το κακόβουλο λογισμικό και άλλες κυβερνοαπειλές πριν φτάσουν στον υπολογιστή, και παράλληλα επιβάλλετε τη σωστή πολιτική χρήσης.
Όταν οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι σας είναι στο δρόμο, είναι αναμενόμενο ότι θα συνδεθούν στο Wi-Fi του ξενοδοχείου για να περιηγηθούν στο Internet για να ελέγξουν την αγαπημένη τους ιστοσελίδα με αθλητικά από το iPad που χρησιμοποιούν για τη δουλειά.   

Το κλειδί είναι να τους κρατήσετε προστατευμένους από απειλές που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο. Επωφεληθείτε από τις δυνατότητες επιβολής διαδικτυακής προστασίας τελικού σημείου που είναι ενσωματωμένες στον τοπικό παράγοντα ασφάλειας. Κατά αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τις καθυστερήσεις και θα εξαλείψετε την ανάγκη για “backhaul” της κίνησης δεδομένων χρησιμοποιώντας κάποια σύνδεση VPN (και ήδη γνωρίζουμε ότι οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν ασφαλές συνδέσεις VPN προτού σερφάρουν στο Internet).

3. Επιλέξτε μία λύση που θα προστατεύει τόσο υπολογιστές Windows όσο και Mac με τον ίδιο τρόπο και με μία πολιτική. Ρίξτε μία ματιά στην αίθουσα αναμονής ενός αεροδρομίου και δείτε πόσοι υπολογιστές MacBook χρησιμοποιούνται. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα μας, το 10% των φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται σε εταιρικά δίκτυα είναι υπολογιστές MacBook. Επιλέξτε μία λύση που θα προστατεύει το ίδιο τόσο τους υπολογιστές Windows όσο και τους MacBook.

Για να μειώσετε την επιπλέον εργασία από το τμήμα IT, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε ότι το τμήμα μπορεί να διαχειριστεί και τις δύο ομάδες υπολογιστών χρησιμοποιώντας μία μηχανή επιβολής πολιτικών ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο, θα χρειαστεί  να ρυθμίσετε τις πολιτικές συμμόρφωσης μόνο μία φορά, που θα λειτουργήσουν αυτόματα τόσο σε Windows όσο και στο OS X της Apple για υπολογιστές Mac.

4. Για να προστατεύσετε τα δεδομένα και να εξασφαλίσετε τη συμμόρφωση, εξασφαλίστε ότι μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα τόσο σε υπολογιστές Windows όσο και σε Mac.  Όλοι γνωρίζουμε ότι η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι απολύτως απαραίτητη για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, αν και έχει διαπιστωθεί ότι στο 80% των επιχειρησιακών υπολογιστών δεν χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση. Πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές, αρνούνται να χρησιμοποιήσουν κρυπτογράφηση στους φορητούς υπολογιστές τους, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη ταχύτητα απόκρισης ή το χρόνο εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος.

Επιλέξτε μία λύση κρυπτογράφησης που λειτουργεί τόσο σε Windows όσο και σε Mac και με υψηλή απόδοση που δεν θα καθυστερεί τους χρήστες σας.

5. Επιλέξτε μία μοναδική λύση, που σας δίνει τη δυνατότητα να επιβλέπετε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι χρήστες σας εξ’ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών Windows, MacBook ή άλλων φορητών συσκευών (Android, iOS, Windows Phone). Οι mobile users, χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρεις συσκευές κατά μέσο όρο για να κάνουν τη δουλειά τους. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μία λύση με user-centric προσέγγιση, ώστε όταν κάνετε έλεγχο ή προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα με κάποιον χρήστη φορητής συσκευής της επιχείρησής σας, να μπορείτε εύκολα να δείτε γεγονότα, τις συσκευές που χρησιμοποίησε και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και που αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο άτομο.

To Sophos Cloud

Οι σημερινές επιχειρήσεις και οι διαχειριστές IT έχουν σήμερα την απλούστερη επιλογή, το Sophos Cloud. Δεν απαιτείται διακομιστής για να εγκατασταθεί και η κονσόλα διαχείρισης βρίσκεται στο σύννεφο. Οπότε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα θα είστε έτοιμοι να το λειτουργήσετε.

1) Προσφέρει ασφάλεια για υπολογιστές Windows, Mac και άλλες φορητές συσκευές με μία, ενιαία ολοκληρωμένη κονσόλα.
2) User-centric τιμολόγηση, πολιτική και υποβολή αναφορών
3) Ολοκληρωμένη προστασία χωρίς πολυπλοκότητα 

Δοκιμάστε το Sophos Cloud δωρεάν.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.