Ηγέτης για 3η συνεχή χρονιά η Sophos στο UTM Magic Quadrant 2014 της Gartner

Η έκθεση βασίζεται σε μία εκτίμηση της δυνατότητας μίας εταιρείας να εκτελεί και να ολοκληρώνει το όραμα της. Η Sophos είναι η μοναδική εταιρεία που βρίσκεται στη θέση Ηγέτη σε τρεις κρίσιμους τομείς της ασφάλειας: στο τομέα Unified Threat Management (UTM), στο τομέα Mobile Data Protection καθώς και στο τομέα των Endpoint Protection Platforms.

“Πιστεύουμε ότι είναι προνόμιο να απολαμβάνουμε την αναγνώριση της Gartner. Η δυναμική του επιχειρησιακού τομέα UTM της εταιρείας μας είναι πραγματικά συναρπαστική” δήλωσε ο Bryan Barney, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Δικτυακής Ασφάλειας της Sophos.

“Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο έτος ανακοινώσαμε τη κυκλοφορία των νέων appliances της σειράς SG, τις ταχύτερες συσκευές UTM που έχουμε κατασκευάσει ενώ επεκτείναμε την προστασία UTM που προσφέρουμε με cloud-based sandboxing, με ενσωματωμένη τη δυνατότητα διαχείρισης φορητών συσκευών ενώ ενσωματώσαμε ιδιαίτερα απλή στη χρήση κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι μικρότερες επιχειρήσεις χρειάζονται αποτελεσματική ασφάλεια που επιπλέον είναι εύκολη στη χρήση και αυτό είναι ακριβώς που προσφέρουμε. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που βλέπουμε όλο και περισσότερους συνεργάτες και πελάτες να αλλάζουν σε Sophos για τις ανάγκες UTM και Next-Gen Firewall που έχουν” συμπλήρωσε ο κ. Bryan Barney.

Στο τελευταίο τρίμηνο, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2014, η Sophos κατέγραψε 27% αύξηση στις πωλήσεις UTM και 33% αύξηση σε νέους πελάτες UTM. Αυτό αποδεικνύει τη σημαντική αύξηση των ποσοστών της εταιρείας στην αγορά σε σχέση με αυτά των αντιπάλων της.

Η επιχείρηση δικτυακής ασφάλειας της Sophos αντιπροσωπεύει πλέον χρεώσεις 150 εκατομμυρίων δολαρίων, με εκπληκτική ανάπτυξη στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αμερικής και της αγοράς της Ασίας και του Ειρηνικού, μεταξύ άλλων περιοχών.

Επιπλέον, η στρατηγική της εταιρείας να εστιάζει “πρώτα στο κανάλι” συνεχίζει να αποδίδει με επιτυχία, κάτι που φαίνεται και από τις αρκετές νέες στρατηγικές συνεργασίες που πέτυχε στο κανάλι, όπως είναι η συμφωνία διανομής με την εταιρεία Ingram Micro στη Βόρεια Αμερική.

Η Sophos αριθμεί τώρα περισσότερους από 25.000 συνεργάτες στην αγορά UTM σε παγκόσμιο επίπεδο με τον αριθμό των συνεργατών της να παρουσιάζει αύξηση 20% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τη Gartner, “το Leaders quadrant αντιπροσωπεύει εταιρείες που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της πώλησης προϊόντων UTM που έχουν κατασκευαστεί για τις απαιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για την ηγεσία στην αγορά, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων που να καλύπτουν τις διαφορετικές απαιτήσεις των μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων, να υποστηρίζονται πολλαπλά χαρακτηριστικά και να προσφέρουν δυνατότητες διαχείρισης και reporting που είναι εύκολες στη χρήση. Οι προμηθευτές σε αυτή την έκθεση, οδηγούν τις εξελίξεις στην αγορά με το να προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά προστασίας και ασφάλειας ενώ παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τα αναπτύξουν χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να επηρρεάζουν σημαντικά την εμπειρία του τελικού χρήστη ή να αυξάνουν τα βάρη επιπλέον στέλεχωσης -για παράδειγμα του τμήματος IT- των επιχειρήσεων. Αυτές οι εταιρείες έχουν επίσης καλό ιστορικό στο να αποφεύγουν τα κενά ασφαλείας και τις ευπάθειες στα προϊόντα τους. Κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την αξιοπιστία, τη αδιάκοπη υψηλή απόδοση ενώ παράλληλα τα προϊόντα τους διαθέτουν διαισθητικό, σχεδόν ενστικτώδες, περιβάλλον χρήσης για τη παραμετροποίηση και τη διαχείριση”.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη πλήρη έκθεση εδώ. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.