Η Sophos προστατεύει καλύτερα ένα Mac από τις Kaspersky, Trend, McAfee και Symantec. Ανεξάρτητες δοκιμές το επιβεβαιώνουν.

Είναι η πρώτη φορά που το AV-Test δημοσιοποιεί αποτελέσματα μίας συγκριτικής δοκιμής για υπολογιστές OS X (Apple Mac) που αφορά στη προστασία malware και περιλαμβάνει 18 μεγάλες εταιρείες ασφαλείας.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πολύ μεγάλες διαφορές στη προστασία κατά του malware σε υπολογιστές Mac με λειτουργικό σύστημα OS X. Η Sophos έπιασε σχεδόν τη κορυφή με ποσοστό ανίχνευσης που άγγιξε το 96.6%. Η εφαρμογή της Sophos αποδείχτηκε καλύτερη των αντίστοιχων εφαρμογών της Kaspersky, Trend Micro, Symantec και McAfee. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Δοκιμές επίσης που πραγματοποιήθηκαν από το AV-Comparatives έδειξαν ότι όχι μόνο η Sophos προστατεύει τους υπολογιστές Mac καλύτερα, αλλά και χωρίς να έχει αντίκτυπο στην απόδοση του υπολογιστή. Σύμφωνα με το The Register, οι δοκιμές του AV-Comparatives έδειξαν ότι η Sophos “αρίστευσε στη δοκιμή”.

Προστατεύστε τους Mac σας 

Το malware που έχει στόχο τους υπολογιστές Mac με OS X, δεν είναι τόσο εξαπλωμένο όσο αυτό για Windows και Android, ωστόσο η απειλή είναι πραγματική και ολοένα αυξάνεται. Μελλοντικά, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναμένεται να υϊοθετήσουν υπολογιστές Mac, οπότε και η προστασία τους θα αποτελέσει προτεραιότητα.

Οι επιχειρήσεις και οι χρήστες, χρειάζονται ασφάλεια, που λειτουργεί όχι μόνο ενάντια στο malware για υπολογιστές Windows, αλλά και για Macs ή φορητές συσκευές –όπως Android- επίσης. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Sophos.com/best-endpoint για να δείτε πως η Sophos κερδίζει τις άλλες εταιρείες ασφαλείας σε τομείς όπως η προστασία, η απόδοση, η συμβατότητα και η τιμή.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.