Sophos Web Appliance v4. Διαθέσιμη από τα τέλη Μαρτίου

Η ευκολότερη Secure Web Gateway με την καλύτερη προστασία γίνεται ακόμα πιο γρήγορη, ακόμα πιο έξυπνη… σύντομα!

Η ομάδα της Sophos εργάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες για να παραδώσει μία νέα έκδοση της Sophos Web Appliance και είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η διάθεση της 4ης έκδοσης (v4) προορίζεται για τα τέλη Μαρτίου.

Η Έκδοση 4 φέρνει ορισμένα από τα κορυφαία αιτήματα των χρηστών:

  • Υψηλή απόδοση με απεριόριστες συνδέσεις και 3 έως 7 φορές υψηλότερη απόδοση με το υπάρχον hardware
  • Προσθήκη ορατότητας με νέο user activity snapshot (στιγμιότυπα δραστηριότητας χρήστη) και αναφορές με λεπτομερές χρονοδιάγραμμα
  • Υψηλού επιπέδου έλεγχος επί των κοινών εφαρμογών κοινωνικού ιστού, όπως τα Facebook, YouTube, Twitter κ.ά.

Χρονοδιάγραμμα και Διαθεσιμότητα

Όπως συνηθίζεται, οι σημερινοί πελάτες με Sophos Web Appliance θα λάβουν την συγκεκριμένη αναβάθμιση χωρίς επιπρόσθετο κόστος αφού θα εφαρμοστεί αυτόματα σε όλες τις Sophos Web Appliances (hardware ή virtual) κατά την διάρκεια του συνηθισμένου χρονικού παραθύρου αναβάθμισης κάποια στιγμή μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Απρίλη. Δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες από εσάς για να εκμεταλλευτείτε την εξαιρετική αυτή νέα αναβάθμιση.

Οι νέες παραγγελίες από πελάτες που θα εξυπηρετηθούν στα τέλη Μαρτίου θα περιλαμβάνουν την τελευταία 4η Έκδοση (v4) απευθείας από το εργοστάσιο.

Αν είστε ήδη πελάτης Sophos Web Appliance και θέλετε να έχετε πρώϊμη πρόσβαση στην δοκιμαστική έκδοση v4,  μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στο email: swabeta@sophos.com.

Εξαιρετική Απόδοση

Με όλο και περισσότερη κίνηση να χρησιμοποιεί HTTPS και όλο και περισσότερες πολύπλοκες ιστοσελίδες να ζητούν υψηλούς αριθμούς από ταυτόχρονες συνδέσεις που να τις κρατούν επίμονα ανοιχτές, το “proxy capacity” και η απόδοση αποκτούν ολοένα και μεγάλη σημασία.

Στην Έκδοση 4, η Sophos άλλαξε ολοκληρωτικά την αρχιτεκτονική της μηχανής proxy στην Sophos Web Appliance με ένα ολοκαίνουριο υψηλής απόδοσης διαμεσολαβητή (proxy) που μπορεί να προσφέρει τρεις έως επτά φορές την απόδοση του σημερινού hardware, χωρίς μάλιστα περιορισμό στις συνδέσεις. Δίνει νέα ζωή στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις συσκευών, hardware ή virtual.

Για να δείτε τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το μέγεθος της πλήρους σειράς συσκευών hardware ή virtual της Sophos, δείτε τις παρακάτω ενημερωμένες τεχνικές προδιαγραφές:

 

Επιπρόσθετη Ορατότητα

Για όσους ψάχνουν περισσότερες δυνατότητες εκθέσεων/ αναφορών, η Sophos έχει κάνει ορισμένες βελτιστοποιήσεις στον συγκεκριμένο τομέα επίσης. H Sophos πρόσθεσε επίσης τη λειτουργία “Browse Summary by User Report” που δείχνει την δραστηριότητα του χρήστη στον ιστό, κατά την διάρκεια της ημέρας, ανά εβδομάδα ή άνα μήνα. Η Περιληπτική Αναζήτηση, είναι εύκολα προσβάσιμη από το τμήμα “User Report”.

 

Οι πελάτες επίσης θα λάβουν μία νέα αναφορά λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος που τους επιτρέπει να ψάξουν βαθιά μέσα σε λεπτομέρειες για το ποιες ιστοσελίδες επισκέφτηκε ένας χρήστης και σε ποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αν λάβετε κάποια ειδοποίηση ότι κάποιος σερφάριζε σε ακατάλληλο περιεχόμενο το απόγευμα κάποιας συγκεκριμένης μέρας, η συγκεκριμένη αναφορά θα σας βοηθήσει να ταυτοποιήσετε ακριβώς ποιες ιστοσελίδες επισκέφτηκαε κατά τη διάρκεια μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, καθώς και τον αριθμό των hits στο συγκεκριμένο site και ποια ακριβώς ώρα. Πρόσβαση στην συγκεκριμένη νέα αναφορά, μπορείτε να έχετε από το τμήμα “Αναζήτησης” (Search).

 

Λεπτομερής, υψηλού επιπέδου έλεγχος

Μία απαίτηση που λάμβανε πολύ συχνά από πελάτες και συνεργάτες η Sophos, ήταν o έλεγχος πάνω σε χαρακτηριστικά δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικού ιστού όπως είναι το chat στο Facebook ή παιχνίδια. Με την έκδοση 4.1 που θα ακολουθήσει (περίπου δύο μήνες μετά) της διάθεσης και της κυκλοφορίας της Έκδοσης 4, η Sophos θα προσθέσει λεπτομερή υψηλού επιπέδου controls για εφαρμογές κοινωνικού ιστού που θα κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα.

Οι χρήστες λοιπόν θα έχουν μπροστά τους εύκολα controls εφαρμογής πολιτικών για να απενεργοποιούν ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικού ιστού, όπως των Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube και άλλων.

Επίσης θα προσφέρεται η δυνατότητα εφαρμογής των νέων controls σε μεμονωμένους χρήστες ή ομάδες, μαζί με το υπόλοιπο των πολιτικών που έχουν οριστεί.
Ορίστε ένα παράδειγμα για το πώς περίπου θα μοιάζουν:

 

Περισσότερες πληροφορίες

Αν δεν έχετε εμπειρία από Sophos Web Appliance, παρακαλούμε δείτε τις λύσεις Secure Web Gateway. Οι συγκεκριμένες σημειώσεις έκδοσης και η τεκμηρίωση θα ενημερωθούν αμέσως με την δημοσίευση τους στα τέλη Μαρτίου.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι υπάρχοντες πελάτες Sophos Web Appliance θα λάβουν την συγκεκριμένη αναβάθμιση χωρίς επιπρόσθετο κόστος. Μάλιστα θα εφαρμοστεί αυτόματα  σε όλες τις Sophos Wen Appliances (hardware ή virtual) κατά την διάρκεια του συνηθισμένου χρονικού παραθύρου κάποια στιγμή μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Απρίλη. Δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για να εκμεταλλευτείτε την εξαιρετική αυτή νέα αναβάθμιση.

Αν είστε ήδη πελάτης Sophos Web Appliance και θέλετε να έχετε πρώϊμη πρόσβαση στην δοκιμαστική έκδοση v4,  μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στο email: swabeta@sophos.com.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.