Sophos. Ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας spam, Dirty Dozen;

Όπως είναι γνωστό, η SophosLabs παρακολουθεί τεράστιους όγκους spam από όλο τον κόσμο, και κάθε λίγο και λιγάκι κάνει παύση για να δημοσιοποιήσει τα ευρήματα της και να δούμε ποιες χώρες στέλνουν το περισσότερο spam.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα “πρωτάθλημα”, το οποίο ονομάζει “Dirty Dozen Spampionship”, και όπως καταλαβαίνετε, οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, είναι οι χειρότερες στο spam.

Στα αποτελέσματα του τελευταίου τρίμηνου (Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος 2015) η Sophos ανακάλυψε ότι η χειρότερη χώρα στο spam, για ακόμη μία φορά, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το Βιετνάμ, σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της κατάταξης και ακολουθείται από την Ουκρανία, την Ρωσία, την Ν.Κορέα και την Κίνα, δημιουργώντας το Top 6 των χειρότερων στο spam χωρών στον πλανήτη.  Δείτε τις χώρες που απαρτίζουν την δωδεκάδα παρακάτω:

 

Η κατά κεφαλήν μέτρηση από την άλλη, αποδεικνύει ότι ακόμα και μία μικρή χώρα σαν την Μολδαβία, μπορεί να καταλήξει στην κορυφή του πρωταθλήματος. 

Η Μολδαβία δεν έχει ξαναβρεθεί στην λίστα της “Βρώμικης Ντουζίνας”, αλλά αυτή τη φορά, το spam που έρχεται από διακομιστές παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας, σε συνδυασμό με το περισσότερο συνηθισμένο πρόβλημα του zombie malware σε οικιακούς υπολογιστές, εκτόξευσαν την εταιρεία στην πρώτη θέση. Οι υπόλοιπες χώρες που αποτελούν την “βρώμικη ντουζίνα” ανάλογα τον πληθυσμό βρίσκονται παρακάτω:

Οπότε τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Οι κυβερνοεγκληματίες ανακάλυψαν ότι είναι πιο δύσκολο να σταματήσουμε το spam από ένα τεράστιο αριθμό υπολογιστών που έχουν μολυνθεί από το malware τους. Για αυτό και βλέπουμε spam από όλο τον κόσμο.

Όλοι οι υπολογιστές που στέλνουν spam είναι επικίνδυνοι, και για να σταματήσουμε το spam χρειάζεται να καθαρίσουμε το malware που το καθιστά τόσο μεγάλο πρόβλημα. Για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για malware, κατεβάστε και τρέξτε το δωρεάν εργαλείο αφαίρεσης ιών της Sophos.

Περισσότερα για το spam και πως να εξασφαλίσετε ότι είστε προστατευμένοι, μπορείτε να μάθετε στα παρακάτω άρθρα και podcasts:

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.