Διαθέσιμο το Sophos UTM Elevated 9.4!

Μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη beta, η Sophos εδώ και λίγες μέρες έχει ανακοινώσει την διάθεση του UTM Elevated 9.4. To UTM Elevated 9.4 ανυψώνει την προστασία από στοχευμένες και “ασαφείς” απειλές, με την προσθήκη της τεχνολογίας Sophos Sandstorm, υποστηρίζει το τελευταίας γενιάς hardware RED 15w και AP 15C και διαθέτει μερικά από τα χαρακτηριστικά που ζήτησαν περισσότερο οι χρήστες.

Παρακάτω, βρίσκονται όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την διανομή του UTM Elevated 9.4.

Σε την αρχική φάση της διανομής του software, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο 9.4 Up2Date και να το εφαρμόσετε στην υπάρχουσα συσκευή UTM 9.35 ή μπορείτε να κατεβάσετε τον πλήρη installer 9.4 ISO για την εγκατάσταση του νέου software ή για εικονικοποιημένες αναπτύξεις.

Κατεβάστε το Up2Date Package από εδώ: ftp://ftp.astaro.com/UTM/v9/up2date/

Κατεβάστε τον ISO Installer από εδώ: https://www.sophos.com/en-us/support/utm-downloads.aspx

Η αυτοματοποιημένη διανομή των πακέτων Up2Date σε ενεργές συσκευές UTM αναμένεται να ξεκινήσει –αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη- στις αρχές Απριλίου, με την γενικότερη διαθεσιμότητα να αναμένεται λίγο καιρό μετά. Ως συνήθως, οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν για όλους τους πελάτες με ενεργή συνδρομητική άδεια.

Το Sophos Sandstorm, η διαθεσιμότητα hardware και οι τιμές

Το UTM Elevated 9.4 περιλαμβάνει μία νέα συνδρομητική προστασία για το Sophos Sandstorm. Οι παραγγελίες μπορούν να επεξεργαστούν αρχής γενομένης από την 25 Μάρτιου. Από την στιγμή που το Sophos Sandstorm παρέχει προστασία ενάντια στα downloads από το Internet και στα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως φυσιολογικά θα περιμένατε απαιτεί κάποια συνδρομή Web ή Email Protection στα FullGuard και TotalProtect.

Το UTM Elevated 9.4 επίσης περιλαμβάνει υποστήριξη στα νέα RED 15w και AP 15C, τα οποία είναι διαθέσιμα για αγορά. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με συνεργάτη ή κάποιον reseller της Sophos για να μάθετε τις τιμές για τις συγκεκριμένες επιλογές.

Λάβετε υπόψη σας, ότι το μοντέλο SG 85(w) το οποίο αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει παράλληλα με το UTM Elevated 9.4 θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, αφού η προϊοντική ομάδα της Sophos συνεχίζει να εργάζεται για να καταστήσει δυνατή την λειτουργία του UTM 9 firmware σε μία τέτοια diskless (χωρίς δίσκους) συσκευή με στόχο να φτάνει τα υψηλά στάνταρντ της Sophos στους τομείς της απόδοσης και της λειτουργικότητας.

Τι νέο υπάρχει στο UTM Elevated 9.4

Δείτε το παρακάτω video για να μάθετε όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά του UTM 9.4 καθώς και ένα demo της τεχνολογίας Sophos Sandstorm στο UTM.

 

Επεκτείνοντας την προστασία zero-day

Οι σημερινοί hackers πραγματοποιούν όλο και περισσότερο στοχευμένες επιθέσεις χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ασαφείς (evasive) και έως σήμερα άγνωστους τύπους malware, σχεδιασμένους για να παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας και να αποκτούν πρόσβαση σε πόρους, διαπιστευτήρια και άλλα εταιρικά δεδομένα. Έτσι, ενώ τα συμβατικά anti-malware συνεχίζουν να αποτελούν μία κρίσιμης σημασίας πρώτη γραμμή άμυνας, δεν επαρκούν πια για την αντιμετώπιση τέτοιων μοντέρνων επιθέσεων.

Οι περισσότερες επόμενης-γενιάς λύσεις sandboxing έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό του μη γνωστού malware ωστόσο είναι αρκετά πολύπλοκες και δαπανηρές για τις περισσότερες επιχειρήσεις όπως είναι η δική σας για να τις εξετάσετε. Ακριβώς για αυτό τον λόγο η Sophos ανέπτυξε το Sophos Sandstorm, μία νέα συνδρομητική δυνατότητα, που σας παρέχει μία προηγμένη λύση άμυνας ενάντια στο malware που είναι αποτελεσματική και προσιτή οικονομικά. Το Sandstorm, είναι μία βασισμένη στο σύννεφο (cloud-based) λύση sandbox που παρέχει προστασία απέναντι στις στοχευμένες επιθέσεις, ορατότητα και ανάλυση, και βρίσκεται πάνω από τον ανταγωνισμό.

Η τεχνολογία Sandstorm είναι απλή, αποτελεσματική και οικονομική. Λαμβάνετε επιχειρησιακής-κλάσης προστασία χωρίς την επιχειρησιακή… τιμή και χωρίς την πολυπλοκότητα που συνοδεύει τις λύσεις του είδους.

Κατεβάστε το νέο datasheet για την τεχνολογία Sandstorm

Επεκτείνοντας την προϊοντική γκάμα του hardware

Το RED 15w προσθέτει ασύρματη δικτύωση στο νέο RED 15, και υποστηρίζει WiFi 802.11n 2 x 2:2 MIMO. 

To AP 15c ενσωματώνει το δημοφιλές, νέο και προσιτό entry-level access point στο κουτί ενός ανιχνευτή καπνού οροφής. Προσφέρει ακριβώς την ίδια εξαιρετική απόδοση και value με το desktop μοντέλο AP 15 με throughput 300Mbps (802.11n) – αλλά τώρα και με επιλογής μπάντας, 2.4GHz ή 5GHz.

 

Ενίσχυση των χαρακτηριστικών του firmware

Το UTM Elevated 9.4 προσφέρει επίσης ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσατε

Τα WAF Persistent Session Cookies βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης κατά την αλληλεπίδραση με επαγγελματικές εφαρμογές που προστατεύονται από το Sophos UTM, μειώνοντας τις επαναλαμβανόμενες προτροπές για sign-in.

Το STAS (Sophos Transparent Authentication Suite) παρέχει αξιόπιστη και διαφανή ταυτοποίηση SSO για δικτυακούς χρήστες, χωρίς να απαιτεί client στο τερματικό. Το STAS χρησιμοποιεί έναν παράγοντα (agent) στον Microsoft Active Directory Server που παρακολουθεί και αποθηκεύει την δραστηριότητα ταυτοποίησης και ανταλλάσσει πληροφορίες ταυτοποίησης με το URM, καθιστώντας τους user-based κανόνες πολιτικής και την επιβολή τους απλή υπόθεση.

Η υποστήριξη IPv6 SSL VPN προσθέτει την υποστήριξη συνδεσιμότητας IPv6 VPN που ζητούσατε με το UTM.

Feedback

Ως συνήθως, παρακαλούμε να επισκεφτείτε τα Sophos Community Forums για το UTM για να μοιραστείτε τις απορίες, τις σκέψεις και τις ιδέες σας.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.