Sealpath. Η πιθανότητα να συμβεί και το κόστος μίας παραβίασης δεδομένων

Άνθρωποι των πωλήσεων συχνά έρχονται αντιμέτωποι με CIOs, CTOs, CISOs και IT Managers όταν κάνουν την ερώτηση: Πόσο κοστίζει αυτή η λύση; Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων αποτελεί μέρος βεβαίως της δουλειάς τους. Για να κατανοήσουν λοιπόν την αξία της επένδυσης οι διάφορες εταιρείες και οι εκπρόσωποι τους, είναι πολλές φορές απαραίτητο να μαθαίνουν το πραγματικό κόστος των παραβιάσεων δεδομένων, πριν γίνει αναφορά στο κόστος της εκάστοτε λύσης.

Όλοι έχουμε ακούσει για παραβιάσεις δεδομένων. Τελευταία μάλιστα, διαβάζουμε ή μαθαίνουμε τέτοιου είδους ειδήσεις όλο και συχνότερα. Αλλά, πόσο κοστίζει μια παραβίαση δεδομένων σε μια εταιρεία; Δυστυχώς, η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν μπορεί να είναι απλή και απολύτως ακριβής. Μπορεί να στοιχίσει πολλά πάντως.

Μέσο κόστος παραβίασης και επίπτωσης των δεδομένων

Υπάρχουν πολλές έρευνες που μιλάνε για το κόστος αυτού του ζητήματος. Και αποδεικνύεται από τις έρευνες πως το μέγεθος του κόστους είναι ανάλογο του μεγέθους της παραβίασης (μεταξύ 5 εκατομμυρίων δολαρίων για λιγότερα από 10.000 αρχεία και έως 13 εκατομμύρια δολάρια όταν η παραβίαση αφορά σε περισσότερα από 50.000 αρχεία). Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όμως που επηρεάζουν το κόστος, όπως αν τα δεδομένα ήταν κρυπτογραφημένα, το πεδίο της βιομηχανίας, ο τύπος των δεδομένων που εκλάπησαν κ.ά.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθούμε και στις διαφορές τους στον αντίκτυπο των επιθέσεων. Υπάρχουν άμεσα κόστη και δαπάνες που προέρχονται από πρόστιμα, από αποζημιώσεις ή από απώλειες πελατών. Αλλά υπάρχει και το άλλο κόστος, που έχει να κάνει με σημαντικές απώλειες στη φήμη (να αποκτήσει κακή φήμη μία εταιρεία, κακό όνομα) ή που έχει να κάνει με παραιτήσεις σημαντικών διευθυντικών στελεχών και άλλους είδους απώλειες, και που μία εταιρεία για να αντικαταστήσει ή για να ανακάμψει ενδέχεται να χρειαστεί αρκετά χρόνια.   

Η πιθανότητα να συμβεί

Αφού διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις, θα πρέπει να εξετάσουμε και την πιθανότητα να μας απασχολήσουν και να βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοια ζητήματα. Μια πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon με την ονομασία  “Μελέτη του 2017 για το κόστος της παραβίασης δεδομένων του Ινστιτούτου Ponemon” έδειξε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Πιθανότητα να σε χτυπήσει κεραυνός: 1 στις 960.000.
  • Πιθανότητα να βγεις ραντεβού με εκατομμυριούχο: 1 στις 220.
  • Πιθανότητα να πέσεις θύμα παραβίασης δεδομένων: 1 στις 4.

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με τη λύση της Sealpath σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων;

Μιλούσαμε για τις διάφορες δαπάνες και τις επιπτώσεις σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως μπορεί να σας βοηθήσει η Sealpath:

  • Με κρυπτογράφηση: Όλα τα αρχεία σας θα κρυπτογραφηθούν, οπότε ακόμα κι αν καταλήξουν σε λάθος χέρια, θα είναι άχρηστα σε όλους τους μη εξουσιοδοτημένους ανθρώπους. Η εκτεταμένη χρήση κρυπτογράφησης μπορεί να εξοικονομήσει 16 δολάρια ανά αρχείο και 385 χιλιάδες δολάρια ανά παραβίαση.
  • Έλεγχος πρόσβασης ανά πάσα στιγμή οποτεδήποτε μετακινούνται δεδομένα: Είναι δυνατό να ελέγξετε εξ αποστάσεως ποιος έχει πρόσβαση, πότε και σε ποια δεδομένα. H συμμετοχή σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου μπορεί να εξοικονομήσει $5,1 ανά αρχείο και $123 χιλιάδες ανά παραβίαση.
  • Παρακολούθηση και διερεύνηση: Ελέγξτε ποιος έχει πρόσβαση και σε τι και εξακριβώστε αν προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης.
  • “Καταστροφή αρχείων” εξ αποστάσεως: Είστε σε θέση να κλειδώσετε ή να αποκλείσετε τα αρχεία με έλεγχο εξ αποστάσεως.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε δοκιμαστική άδεια, μπορεί να προγραμματιστεί μία δοκιμή με τον ακόλουθο σύνδεσμο: δοκιμαστική επίδειξη.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.