Οι NSS και Sophos στο 19o Συνέδριο Infocom World την Τετάρτη στις 25 Οκτωβρίου

Ο κλάδος των ΤΠΕ, και ειδικότερα οι Τηλεπικοινωνίες, θεωρούνται ως ο βασικός “Ψηφιακός Επιταχυντής» για την ελληνική οικονομία. Η ψηφιοποίηση, η διασύνδεση και ο εκσυγχρονισμός περνούν μέσα από αυτές, με τις υποδομές, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα να εξελίσσονται διαρκώς, προς όφελος επιχειρήσεων και καταναλωτών. Τα δίκτυα νέας γενιάς (NGN) έχουν μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με τα μεγάλα έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη και τους παρόχους να βλέπουν τις επενδύσεις τους να… πιάνουν επιτέλους τόπο!

Όλα δείχνουν την καταλυτική επιρροή του Digital Transformation και του Techonomy στο συνολικό μετασχηματισμό της Ελληνικής Οικονομίας.

Tο InfoCom World  είναι το μεγαλύτερο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής & Media στη ΝΑ Ευρώπη και το ετήσιο ραντεβού των στελεχών της ψηφιακής αγοράς. Έχοντας από χρόνια εξελιχθεί σε θεσμό, ανοίγει και φέτος τις πύλες του για 19η φορά, στις 25 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αναζητώντας τους ψηφιακούς δρόμους για το πολυπόθητο Grecovery!

1η Ενότητα: Fiber has the power!

Μετά από αρκετά χρόνια σχεδίων επί χάρτου, αναβολών, υποσχέσεων και παλινδρομήσεων, βλέπουμε πια να διαμορφώνεται ένα πραγματικό σχέδιο για την υλοποίηση δικτύων υψηλών ταχυτήτων.

Στο δρόμο για την «Κοινωνία του Gigabit», του Internet of Things και του 5G, υπάρχει ανάγκη για δίκτυα Νέας Γενιάς, υψηλής χωρητικότητας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Κύρια συστατικά αποτελούν το VDSL, οι οπτικές ίνες, τα ασύρματα δίκτυα και η δορυφορική κάλυψη, με βασικούς άξονες το NGA Plan, το Superfast Broadband και το Rural Extension. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αποδοχή του θεσμικού πλαισίου της ΕΕΤΤ και την εκφρασμένη κυβερνητική πολιτική στήριξης των ψηφιακών έργων, διαμορφώνουν θετικό κλίμα στην αγορά.

2η Ενότητα: Digital Transformation: Need for disruption!

Έχοντας ήδη μεταβεί από την εποχή των ψηφιακών καινοτομιών, σε αυτή της εξέλιξης των ψηφιακών εφαρμογών, βλέπουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να εντάσσουν αυτές τις τεχνολογίες στις καθημερινές δραστηριότητές τους. Από το επίπεδο της παραγωγής ως και την παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι εδώ, πανταχού παρούσες, για να αναβαθμίσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους, εξέλιξη που τους επέτρεψε να ανταγωνίζονται με «ισότιμους όρους», μεγαλύτερες επιχειρήσεις, απαλλάσσοντάς τες από την ανάγκη για «απαγορευτικές», αναλογικά με το μέγεθός τους, αρχικές επενδύσεις κεφαλαίου.

Τι αναμένουν όμως οι πάροχοι, η Πολιτεία και οι πολίτες με το e-Government, η τοπική αυτοδιοίκηση με τα Smart Cities, αλλά βεβαίως και οι επιχειρήσεις από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό; Ποια είναι τα σημερινά εργαλεία ανάπτυξης και η μετεξέλιξη τους; Σε πιο στάδιο βρίσκεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση; Έφτασε η ώρα οι επιχειρήσεις να δουν τα ψηφιακά εργαλεία ως μέσο για την ανάπτυξή τους και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους; Είναι οι πολίτες το επίκεντρο των «έξυπνων» υπηρεσιών; Υπάρχουν win-win πρακτικές για πελάτες και επιχειρήσεις; Με ποιον τρόπο δραστηριότητες όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάλυσης και χρήσης Big Data, μπορούν να γίνουν νέες πηγές εσόδων;

Στην δεύτερη ενότητα (13.00 – 15.30, Αίθουσα Ολυμπία)  θα μιλήσει ο Sales Engineer της Sophos, Peter Skondro, ο οποίος θα μιλήσει για την Επόμενης Γενιάς Συγχρονισμένη Ασφάλεια της Sophos.  

3η Ενότητα: Leaders’ Summit – Keep calm and invest!

Με δεδομένο ότι το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο έχει κατά βάση ολοκληρωθεί, ενώ και η Πολιτεία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ο δρόμος προς τις επενδύσεις έχει πλέον ανοίξει. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν ήδη λάβει θέση στην κατανομή των ψηφιακών έργων, ενώ οι πάροχοι τεχνολογίας έχουν ολοκληρώσει τις πρώτες υλοποιήσεις, με αντικείμενο τις «έξυπνες» πόλεις και τις συναφείς υπηρεσίες.

Ήδη γίνονται βήματα, με τη νομοθέτηση μέτρων που θα μειώσουν το κόστος ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς, αλλά παραμένει κρίσιμη η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο οφείλει να επιτρέπει και να διευκολύνει την ανάπτυξη των κινητών και σταθερών δικτύων.

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι τόσο του Υπουργείου, όσο και της ΕΕΤΤ για την καθιέρωση και εποπτεία του κατάλληλου ρυθμιστικού και επενδυτικού περιβάλλοντος με στόχο την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας υψηλών ταχυτήτων και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, σύμφωνα με τους στόχους του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Θεματολογίου και του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου;

Σημαντικό μέρος του συνεδρίου αποτελούν τα workshops. Στις 16:00-17.00 μπορείτε να παρακολουθήσετε το workshop του Peter Skondro, Sales Engineer της Sophos, με θέμα Επόμενης Γενιάς Συγχρονισμένη Ασφάλεια της Sophos.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.