Πως το firewall σας μπορεί να σας σώσει στην επόμενη επίθεση ransomware

Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε τα τείχη προστασίας (firewalls), αλλά όπως κάθε καλός διαχειριστής IT θα σας πει, το να έχετε στη διάθεση σας ένα firewall, δεν σημαίνει ότι το αξιοποιείτε πλήρως και πως το εκμεταλλεύεστε και στο έπακρον.

Η στάση σας στην ασφάλεια, είναι απαραίτητο να προσαρμόζεται συνεχώς για να αντιμετωπίσει το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των απειλών και την εμφάνιση νέων, όπως είναι το προηγμένα, worm-like, ransomware. 

Αυτός είναι ο λόγος που η Sophos ανέπτυξε ένα νέο οδηγό –Firewall Best Practices to Block Ransomware (Οι βέλτιστες πρακτικές του Firewall για τον αποκλεισμό του ransomware)- για να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τις δυνατότητες του τείχους προστασίας σας και να αντιμετωπίσετε την εξελισσόμενη απειλή του ransomware.

Στον οδηγό θα βρείτε μια σειρά από ευανάγνωστες και εύκολες στην εφαρμογή βέλτιστες πρακτικές. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο που πραγματοποιείται μια επίθεση ransomware όπως για παράδειγμα η WannaCry ή η NotPetya και τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να γίνετε το θύμα της επόμενης μεγάλης επιδημίας.

Αυτός ο οδηγός προσφέρει επιπλέον μια εικόνα της ιστορίας των επιθέσεων του είδους, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφατες μεγάλες επιθέσεις εξαπλώθηκαν τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, τα exploits που χρησιμοποιήθηκαν, τις ευπάθειες που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και, τελικά, ποια ήταν τα λάθη που έγιναν και που θα μπορούσαν να σώσουν τα θύματα από επιθέσεις.

Επίσης αναλύει τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παρεμπόδιση και την αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων, όπως είναι τα exploits και τα ransomware payloads (φορτία) που βασίζονται σε αρχεία και ποιες τεχνολογίες και λύσεις προσφέρει το ιδανικό τείχος προστασίας για την καταπολέμησή τους.

Επιπλέον θα βρείτε οδηγίες για: να εξασφαλίσετε ότι έχετε τη σωστή προστασία, για να μειώσετε την επιφάνεια επιθέσεων, να προστατεύσετε τα ports, να χρησιμοποιήσετε sandboxing για να προστατευθείτε από ύποπτα μηνύματα και να ελαχιστοποιήσετε τη πλευρική κίνηση εντός του δικτύου σας.

Θα μάθετε επίσης τα πλεονεκτήματα της αυτόματης απομόνωσης των μολυσμένων συστημάτων, της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ απειλών και τείχους προστασίας και μπορείτε επίσης να δείτε πως στέκεται το XG Firewall απέναντι στις άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες σήμερα κατά των επιθέσεων ransomware.

Κατεβάστε τον οδηγό, σήμερα.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.