XG Firewall: Πηγαίνοντας τα firewalls στο επόμενο επίπεδο

Οι τελευταίοι δύο μήνες για το XG Firewall ήταν εξαιρετικοί χάρη στο επιτυχημένο λανσάρισμα της έκδοσης 17.    

Η τελευταία έκδοση του next-gen firewall της Sophos προσφέρει πλήθος νέων λειτουργιών μαζί με σημαντικές βελτιώσεις στην υπάρχουσα λειτουργικότητα. Πρώτα από όλα προσφέρει νέα επίπεδα διαχείρισης και διορατικότητας (insight). Εδώ και αρκετό καιρό, πολλοί οργανισμοί και εταιρείες φωνάζουν για τους προσφερθεί η δυνατότητα να γνωρίζουν ποιες είναι οι εφαρμογές που παράγουν δικτυακή κίνηση (έρευνα της Sophos αποκάλυψε ότι σε μεσαίες εταιρείες, το επίπεδο της μη-ανιχνεύσιμης κίνησης δεδομένων στο δίκτυο μπορεί να φτάσει και το 90%). Οπότε η Sophos λανσάρισε το Synchronized App Control στο XG Firewall v17, μία καινοτομία που παρέχει απόλυτη διαύγεια και έλεγχο πάνω στις δικτυακές εφαρμογές.

Είναι γνωστό πόσο δύσκολη είναι η εγκατάσταση/ ανάπτυξη, ρύθμιση και διαχείριση των firewalls. Ακριβώς για αυτό το λόγο η Sophos είχε πάντα στόχο να καταστήσει stress-free (δίχως άγχος) την εγκατάσταση, τη ρύθμιση και τη διαχείριση του τείχους προστασίας XG Firewall και ακριβώς για αυτό το λόγο η έκδοση 17 διαθέτει πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά – όπως ευκολότερη διαχείριση των κανόνων firewall και ένα καινούριο deployment wizard – για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη.

Οι διαχειριστές επίσης χρειάζονται καλύτερη ορατότητα και διορατικότητα πάνω στην δραστηριότητα των χρηστών. Για αυτό το λόγο η Sophos προσέθεσε έναν ενοποιημένο log viewer αλλά και γιατί το περισσότερο λεπτομερές και granular logging στην έκδοση v17 του XG Firewall είναι τόσο απαραίτητο.

Η διαχείριση των πολιτικών μπορεί εύκολα να αποτελέσει επίσης ένα βάρος, οπότε και στη νέα έκδοση συμπεριλαμβάνεται ένας Policy Test Simulator για την δοκιμαστική προσομοίωση πολιτικών και το ευκολότερο troubleshooting των κανόνων του τείχους προστασίας και των ρυθμίσεων των πολιτικών. Το XG Firewall επίσης προσφέρει έξυπνες λίστες ενώ επιπλέον με διάφορες IPS και app control βελτιστοποιήσεις καθιστά ευκολότερη τη συντήρηση και την δημιουργία εξειδικευμένων, “custom” πολιτικών.    

Όμως όλα τα παραπάνω είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις καταπληκτικές δυνατότητες του XG Firewall για να κατανοήσετε πόσο έχει εξελιχθεί:

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.