Trustwave: Στο Τεταρτημόριο των Ηγετών από την Gartner στο Magic Quadrant for Managed Security Services, Worldwide

Η Trustwave ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Gartner, Inc., τοποθέτησε την Trustwave στο τεταρτημόριο των ηγετών στην έκθεση της για το 2018 “Magic Quadrant for Managed Security Services, Worldwide”, στην οποία αξιολογήθηκαν δεκαεπτά (17) managed security service providers (MSSPs). Η Trustwave είχε τοποθετηθεί σε τεταρτημόριο ως “Challenger” στη περσινή έκθεση (2017) της ίδιας εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Trustwave, Robert J. McCullen δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι η τοποθέτησή μας στο τεταρτημόριο των ηγετών είναι μια απόδειξη των σημαντικών βημάτων που έκανε η Trustwave στον χώρο των υπηρεσιών διαχειριζόμενης ασφάλειας πληροφοριών. Πιστεύουμε ότι η Trustwave ονομάστηκε ηγέτης (leader) βάσει της ικανότητάς της να κλιμακώνει σύνθετες υπηρεσίες ασφαλείας για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, εξαιτίας της συνεχής της ανάπτυξής καθώς και λόγω του στρατηγικού της οράματος της για την αντιμετώπιση του εξελισσόμενου τοπίου απειλών”.

Σημαντικά ορόσημα υπηρεσιών διαχείρισης ασφάλειας της Trustwave το 2017 περιελάμβαναν:

Διευρυμένες υπηρεσίες – Η Trustwave αποκάλυψε μια εξαιρετικά προηγμένη υπηρεσία θήρευσης απειλών για να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Ανίχνευσης και Απόκρισης (MDR). Χρησιμοποιώντας το Trustwave SpiderLabs, μια ομάδα αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων ασφαλείας και ένα παγκόσμιο δίκτυο Κέντρων Επιχειρησιακής Προστασίας για την Ασφάλεια, οι κυνηγοί απειλών της εταιρείας αναγνωρίζουν και αποκαθιστούν προληπτικά κυβερνοαπειλές προτού προκαλέσουν κάποια καταστροφική βλάβη.

Στρατηγικές Συνεργασίες – Βασιζόμενη στην επιτυχία μιας διεθνούς αναπτυξιακής στρατηγικής για την παροχή υπηρεσιών διαχειριζόμενης ασφάλειας σε αγορές ανά τον κόσμο, η Trustwave πρόσθεσε την Globe Business που έχει την έδρα της στις Φιλιππίνες καθώς και άλλους σπουδαίους συνεργάτες διανομείς. Αυτές οι προσθήκες έρχονται να συμπληρώσουν ένα ήδη εντυπωσιακό κατάλογο εταίρων που κυμαίνονται μεταξύ εταιρειών τηλεπικοινωνιών και παροχής υπηρεσιών όπως η Singtel στη Σιγκαπούρη, η Optus Business στην Αυστραλία, η Rogers Communications στον Καναδά και η TIS στην Ιαπωνία και τεχνολογικών συμμαχιών με τρίτους όπως με τις Akamai, Carbon Black, CounterTack και Palo Alto Networks μεταξύ πολλών άλλων.

Ενισχυμένο πρόγραμμα καναλιών – η Trustwave ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις στο παγκόσμιο πρόγραμμα συνεργατών της με την ενσωμάτωση ισχυρών προγραμμάτων κατάρτισης και προγραμμάτων σπουδών για να βοηθήσει τους μεταπωλητές της να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις ασφάλειας των πελατών της και να εκφράσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται μέσω του μοντέλου υπηρεσιών διαχειριζόμενης ασφάλειας.

Διακρίσεις στη Βιομηχανία – Η Trustwave κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις για τη Best Managed Security Service στα βραβεία SC 2017 της SC Media, ένα εξαιρετικά δημοφιλή και σεβαστό εκδοτικό οργανισμό στο χώρο της ασφαλείας πληροφοριών. Το βραβείο δόθηκε με βάση την ικανότητα της Trustwave να ανταποκρίνεται και να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών της όσον αφορά στην ανίχνευση ευπαθειών και απειλών, την κλιμάκωση των υπηρεσιών της και την υποστήριξη που παρέχει.

Η ανάπτυξη της Trustwave SpiderLabs – Η Trustwave αύξησε την ισχύ της ελίτ ομάδας της από ερευνητές ασφάλειας, δοκιμαστές διείσδυσης, ανταποκριτές περιστατικών, κυνηγούς απειλών και μηχανικούς. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των Trustwave Managed Security Services, η Trustwave SpiderLabs ήταν υπεύθυνη για την ανακάλυψη αρκετών νέων απειλών, για παραλλαγές κακόβουλου λογισμικού αντίστροφης μηχανικής καθώς και για τη δημοσιοποίηση πολλαπλών τρωτών σημείων υλικού και λογισμικού.

“Καθώς οι κυβερνοεγκληματικές πράξεις εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται σε όλους τους σημαντικούς τομείς παγκοσμίως, οι επιχειρησιακές ομάδες ασφάλειας πληροφορικής αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση για να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των πόρων ώστε να συμβαδίζουν με τους εξελισσόμενους εχθρούς και τις μεθόδους επιθέσεων που χρησιμοποιούν. Από την οπτική της Trustwave, αυτή η έκθεση αναγνωρίζει τη δέσμευσή μας στη προάσπιση των επιχειρήσεων, συνδυάζοντας τις ανώτερες τεχνολογίες ασφάλειας με την άνευ προηγουμένου threat intelligence καθώς και εμπειρογνώμονες ασφαλείας που απέδειξαν την αξία τους σε μάχες”, πρόσθεσε ο Robert J. McCullen.

Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner, “η αγορά MSS αυξάνεται με υγιή διψήφιο ρυθμό – το 2016, η αγορά αυξήθηκε κατά 10% για να φτάσει σε έσοδα $9,4 δισ. H Gartner εκτιμά ότι ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης θα κυμανθεί μεταξύ 15% και 17% για το 2017. Η αγορά MSS αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της συνολικής αγοράς security outsourcing που θα δημιουργήσει έσοδα ύψους $18,7 δισ. το 2017 και θα παρουσιάσει αύξηση σε CAGR περίπου 11% κατά τη διάρκεια του 2021”.

Η λύση Managed Security Services της Trustwave βοηθά τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν προληπτικά τις προηγμένες απειλές ασφάλειας πληροφοριών, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από τις πιέσεις που δημιουργούνται από τους περιορισμούς των πόρων, τις ελλείψεις δεξιοτήτων, τις απαιτήσεις συμμόρφωσης και την ταχεία υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Η λύση της Trustwave παρέχει στις επιχειρήσεις την ασφάλεια που χρειάζονται χωρίς να τους ζητά να εγκαταστήσουν και να διαχειριστούν οι ίδιοι τις τεχνολογίες, να διατηρήσουν και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό για να διαμορφώσουν και να λειτουργήσουν αυτά τα συστήματα ή να ανησυχούν μήπως τα επίπεδα προστασίας τους απαρχαιωθούν. Βασιζόμενοι στην Trustwave ως αξιόπιστο συνεργάτη ασφαλείας τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο σε αυτό που κάνουν.

Στην έκθεση της, η Gartner αξιολόγησε τους managed security service providers (MSSPs) έχοντας διάφορα κριτήρια, όπως την πληρότητα τους οράματός τους και την ικανότητά τους να το εκτελέσουν. Τα κριτήρια που αφορούσαν την ικανότητα εκτέλεσης περιελάμβαναν το προϊόν ή την υπηρεσία, τη συνολική βιωσιμότητα, την εκτέλεση/ τιμολόγηση των πωλήσεων, την εκτέλεση του μάρκετινγκ, την εμπειρία του πελάτη κ.ά. Τα κριτήρια για την πληρότητα του οράματος κάθε εταιρείας περιελάμβαναν την κατανόηση της αγοράς, τη στρατηγική μάρκετινγκ, τη στρατηγική πωλήσεων, τη στρατηγική της προσφοράς (προϊόντος), το επιχειρηματικό μοντέλο, την κάθετη/ βιομηχανική στρατηγική, την καινοτομία και τη γεωγραφική στρατηγική.

Για να κατεβάσετε ένα δωρεάν αντίγραφο της έκθεσης 2018 Gartner Magic Quadrant for Managed Security Services, Worldwide, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www2.trustwave.com/2018-Gartner-Magic-Quadrant.html.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.