Η CyberArk εξαγόρασε την Vaultive για να επεκτείνει τη λύση ασφαλείας προνομιούχων λογαριασμών της στο σύννεφο

H CyberArk, παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλεια προνομιακών λογαριασμών ανακοίνωσε την εξαγορά συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής εταιρείας Vaultive, Inc, ένα πάροχο λύσεων ασφαλείας για το σύννεφο. Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είναι κλεισμένη.

Η λύση Ασφαλείας Προνομιακών Λογαριασμών της CyberArk (CyberArk Privileged Account Security Solution) είναι η πλέον ολοκληρωμένη στη βιομηχανία για την προστασία της εκμετάλλευσης των προνομιακών λογαριασμών οπουδήποτε, σε εγκαταστάσεις –on-premises- σε υβριδικά περιβάλλοντα στο σύννεφο καθώς και κατά μήκος ροών εργασιών DevOps.

Με βάση τη τεχνολογία της Vaultive, η CyberArk πρόκειται να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ορατότητα και έλεγχο πάνω στους προνομιακούς χρήστες μίας επιχείρησης καθώς και στους διαχειριστές Software-as-a-Service (SaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS) και Platform-as-a-Service (PaaS). Με το να προσφέρει μία γηγενή-στο-σύννεφο αλλά και φορητή εμπειρία, η Vaultive θα επεκτείνει τη λύση της CyberArk ώστε να φτάσει και αυτούς τους εξαιρετικά προνομιούχους χρήστες, που πολύ συχνά αποτελούν στόχους κυβερνοεπιθέσεων.

“Η ομάδα Vaultive φέρνει πρωτοποριακή τεχνολογία καθώς και μεγάλη εμπειρία από τη βιομηχανία του σύννεφου στη CyberArk. Ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία της για να προσθέσουμε επιπλέον βάθος και προληπτική προστασία (στη λύση μας) ειδικά για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με μια εκτεταμένη επιφάνεια επίθεσης στο σύννεφο”, δήλωσε ο Udi Mokady, Πρόεδρος και CEO της CyberArk.
“H Vaultive παρέχει ένα ισχυρό δομικό στοιχείο για να επιταχύνουμε τη στρατηγική ασφάλειας cloud της CyberArk, καθιστώντας τη CyberArk τον μοναδικό προμηθευτή που είναι σε θέση να επεκτείνει την ασφάλεια προνομιακών λογαριασμού σε διαχειριστές και προνομιούχους χρήστες επιχειρήσεων σε περιβάλλοντα cloud με τέτοιο επίπεδο λεπτομέρειας και ελέγχου” συμπλήρωσε ο CEO της CyberArk.

Σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες δαπάνες για δημόσιες υπηρεσίες cloud και υποδομές προβλέπεται να φτάσουν τα $277 δισ. το 2021. Οι προνομιακοί χρήστες επιχειρήσεων και οι διαχειριστές SaaS, IaaS και PaaS έχουν ευρεία και συχνά απεριόριστη πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, σε εμπορικής φύσης και οικονομικές εφαρμογές που είναι web-based κ.ά. Τέτοιου είδους πρόσβαση πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται διαρκώς σε πολλαπλούς τύπους εφαρμογών και να γίνεται κατά τέτοιο τρόπου που να μην αλλάζει το πώς εργάζονται οι διαχειριστές cloud και οι προνομιούχοι χρήστες των επιχειρήσεων.

“Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλα όσα έχει καταφέρει η ομάδα της Vaultive”, δήλωσε ο Ben Matzkel, Ιδρυτής και CTO της εταιρείας Vaultive. “Είναι όλο και περισσότερο κατανοητό ότι οι πελάτες επιθυμούν μια ενοποιημένη προσέγγιση ασφάλειας που εκτείνεται από το κέντρο δεδομένων στο σύννεφο. Ενισχυμένη με τη τεχνολογία της Vaultive και την ομάδα της, η CyberArk είναι μοναδικά τοποθετημένη σε θέση για να καλύψει αυτή την κρίσιμη ανάγκη. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τους πελάτες της CyberArk σε όλο τον κόσμο για να προάγουμε τις στρατηγικές ασφαλείας προνομιακών λογαριασμών τους για το σύννεφο”.

Η εξαγορά αυτή ενισχύει την ηγετική θέση της CyberArk στη προστασία σύγχρονων υποδομών και εφαρμογών. Χρησιμοποιώντας το CyberArk Conjur, οι οργανώσεις λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εμπορικών και επιχειρηματικών μυστικών για τις ροές εργασίας DevOps και τις cloud-native εφαρμογές τους. Επιπλέον, η CyberArk προσφέρει υποστήριξη cloud σε επίπεδο πλατφόρμας σε AWS, Microsoft Azure και Google Cloud Platform (GCP) και επανειλημμένως αποδείξει την ικανότητα της να σηκώνει μια λύση ασφάλειας προνομιακών λογαριασμών σε AWS σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Με την εξαγορά της Vaultive, η CyberArk επεκτείνει την ηγετική της θέση για να προστατεύσει τη προνομιακή πρόσβαση σε  εφαρμογές SaaS, IaaS και PaaS από διαχειριστές και προνομιούχους χρήστες επιχειρήσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.