Η μετάβαση από το SonicWall στο Sophos XG Firewall είναι τώρα απλούστερη

Αν σχεδιάζετε να αλλάξετε από SonicWall σε XG Firewall, ή τουλάχιστον αν το σκέφτεστε, δεν είστε μόνοι.
Όλο και περισσότεροι οργανισμοί κάνουν τη μετάβαση από το SonicWall στη λύση της Sophos για καλύτερη ορατότητα, προστασία και αυτοματοποιημένη ανταπόκριση σε απειλές.

Για να σας βοηθήσει με τη μετάβαση σας, η Sophos προετοίμασε έναν Οδηγό Σχεδιασμού Μετεγκατάστασης Firewall (Firewall Migration Planning Guide) που παρέχει μια χρήσιμη επισκόπηση των βασικών τομέων και των δύο firewalls, ώστε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσετε τη μετάβασή σας.

Ο οδηγός εξετάζει τις ομοιότητες και τις διαφορές στους παρακάτω τομείς:

  • Αδειοδότηση και ανάπτυξη
  • Πλοήγηση, πίνακες ελέγχου και αναφορές
  • Ασφάλεια, πολιτική και κανόνες
  • Διαγνωστικά και αντιμετώπιση προβλημάτων
  • Δικτύωση και VPN

Η χορήγηση άδειας χρήσης και η ανάπτυξη είναι παρόμοιες, όπως και η πλοήγηση, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε το δρόμο σας χωρίς καθυστερήσεις.

Θα παρατηρήσετε μάλλον μια μεγάλη διαφορά μετά την αλλαγή – ότι το XG Firewall προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο ορατότητας σε κρυμμένους κινδύνους που ενδέχεται να έχετε παραβλέψει ή να ήταν αόρατοι στο δίκτυό σας μέχρι τώρα.

Οι τεχνολογίες προστασίας που προσφέρουν και τα δύο firewalls μπορεί να είναι παρόμοιες, όμως το XG Firewall υιοθετεί μια μοναδική και καινοτόμο προσέγγιση στη διαχείριση της στάσης ασφαλείας σας, η οποία είναι πιο διαισθητική, διορατική και εύκολη στη διαχείριση.

Μόλις το δείτε και δουλέψετε με το XG Firewall της Sophos, θα διαπιστώσετε πόσο προφανές είναι – όμως έχετε υπόψη σας,  πως μετά θα είναι δύσκολο να επιστρέψετε στο παλιό σας firewall και να κάνετε τα πράγματα με τον παλιό τρόπο.

Βεβαίως, δεν είναι μόνο η εύκολη διαχείριση της προστασίας – η αποτελεσματικότητα στην ασφάλεια και η απόδοση ανά προστατευμένο Mbps είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά χαρακτηριστικά και αυτό είναι το σημείο που το XG Firewall υπερέχει πραγματικά. Οι βαθμολογίες στις δοκιμές της εταιρείας NSS Labs τοποθετούν το τείχος προστασίας της Sophos μεταξύ των καλύτερων και στις δύο κατηγορίες, διασφαλίζοντας ότι έχετε τη μεγαλύτερη και καλύτερη προστασία για τα χρήματά που θα επενδύσετε.

Ο οδηγός παρέχει επίσης κάποια πρόσθετα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και που σχετίζονται με την ενοποίηση και των υπόλοιπων αναγκών σας στην ασφάλεια πληροφορικής σε μια ενιαία συσκευή XG Firewall, όπως είναι η προστασία Firewall για εφαρμογές Web για τους διακομιστές σας και η προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά αν χρειάζεστε κορυφαίες λύσεις anti-spam, DLP και κρυπτογράφησης.

Ο οδηγός καλύπτει επίσης τα οφέλη της συγχρονισμένης ασφάλειας της Sophos (Sophos Synchronized Security), που επιτρέπει στο τείχος προστασίας να εντοπίζει αυτόματα παραβιασμένες ή μολυσμένες τερματικές συσκευές ή κεντρικούς υπολογιστές στο δίκτυό σας και να τις απομονώνει αυτόματα μέχρι να καθαριστούν, αποτρέποντας την ανεπιθύμητη διαρροή δεδομένων, την πλευρική κίνηση ή άλλες επικοινωνίες ωσότου ο μολυσμένος υπολογιστής να καθαριστεί και να επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Γενικά, θα διαπιστώσετε ότι το XG Firewall φέρνει μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε το τείχος προστασίας σας, ανταποκρίνεστε σε απειλές και παρακολουθείτε όσα συμβαίνουν στο δίκτυό σας.

Κατεβάστε τον Οδηγό Σχεδιασμού Μετεγκατάστασης Firewall (Firewall Migration Planning Guide) ή δείτε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα της μετάβασης από το SonicWall στο Sophos XG Firewall.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.