Τα βρώμικα μυστικά του δικτυακού σας τείχους προστασίας

Υπάρχουν μερικά πράγματα που το firewall σας θέλει να μην γνωρίζετε

Σε μία πρόσφατη σειρά άρθρων για τα τείχη προστασίας επόμενης γενιάς, η Sophos κάλυψε την εξέλιξη του σύγχρονου τείχους προστασίας, την αποτυχία του να παράσχει επαρκή προστασία ή ορατότητα και την αδυναμία του να ανταποκριθεί με επιτυχία σε συμβάντα ασφαλείας.

Αν αισθάνεστε ότι το τείχος προστασίας σας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας σε κανέναν από τους παραπάνω τομείς, δεν είστε μόνοι.

Σε μία πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2700 διαχειριστές IT από 10 χώρες αποκαλύφθηκε πόσο διαδεδομένα και σοβαρά είναι αυτά τα προβλήματα. Τα περισσότερα δικτυακά τείχη προστασίας αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν επαρκώς τα καθήκοντα:

Τα firewalls αποτυγχάνουν να προσφέρουν την προστασία που χρειάζονται οι οργανισμοί:

  • Οι οργανώσεις αντιμετωπίζουν 10-20 μολύνσεις το μήνα.
  • Το 79% των διαχειριστών IT θέλουν καλύτερη προστασία από το τείχος προστασίας τους.
  • H καλύτερη προστασία είναι η #1 επιθυμία των διαχειριστών IT για τη βελτίωση των firewalls.

Οι υπεύθυνοι IT δεν γνωρίζουν να πουν πως καταναλώνεται το 45% του εύρους ζώνης

  • Κατά μέσο όρο, το 45% της δικτυακής κίνησης μεταφέρεται αδιευκρίνιστο, επομένως δεν μπορεί να ελεγχθεί.
  • Το 85% των διαχειριστών πληροφορικής θέλει τα τείχη προστασίας τους να προσφέρουν καλύτερη ορατότητα.

Τα μη αποτελεσματικά τείχη προστασίας, σας κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα

  • Χρειάζεται κατά μέσο όρο 3,3 ώρες για τον εντοπισμό, την απομόνωση και την αποκατάσταση μολυσμένων υπολογιστών.
  • Το 97% των οργανισμών θα μπορούσε πιθανότατα να προμηθευτεί την προστασία τερματικών συσκευών και την προστασία firewall από την ίδια εταιρεία αν αυτό είχε ως αποτέλεσμα βελτιωμένα ποσοστά ανίχνευσης και αυτοματοποιημένες ανταποκρίσεις σε περιστατικά.

Αξίζετε περισσότερα

Εσείς (και ο υπόλοιπος κλάδος) αξίζετε περισσότερα, και καλύτερα και για αυτό σχεδιάσαμε το XG Firewall με:

  • Καλύτερη προστασία: Οι ολοκληρωμένες τεχνολογίες ασφαλείας μας, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς εκμάθησης και της IPS, σταματούν τις προηγμένες και άγνωστες απειλές από το να φτάσουν στο δίκτυό σας και να εξαπλωθούν σε αυτό.
  • Καλύτερη ορατότητα: Ο συγχρονισμένος έλεγχος εφαρμογής (Synchronized App Control) σας επιτρέπει να βλέπετε το 100% της δικτυακής κίνησης και ένας διαισθητικός πίνακας ελέγχου (dashboard) σας δείχνει με μια ματιά τους επικίνδυνους χρήστες και τις επικίνδυνες συμπεριφορές.
  • Καλύτερη ανταπόκριση σε απειλές: Με τη συγχρονισμένη ασφάλεια οι 3,3 ώρες που απαιτούνται κανονικά για τον εντοπισμό και τη διασφάλιση ενός μολυσμένου συστήματος γίνονται μόλις… 8 δευτερόλεπτα!

Για να μάθετε περισσότερα για την έρευνα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και διαβάστε την έκθεσή μας, τα «Βρώμικα μυστικά των Δικτυακών Firewalls» (Dirty Secrets of Network Firewalls).

You deserve better

You (and the rest of the industry) deserve better, that’s why we designed XG Firewall with:

  • Better protection: Our comprehensive security technologies, including deep learning and IPS stop advanced and unknown threats from getting on your network, and from spreading inside it.
  • Better visibility: Synchronized App Control lets you to see 100% of your network traffic and an intuitive dashboard shows you risky users and behaviors at a glance.
  • Better threat response: Synchronized Security slashes the 3.3 hours normally required to identify and secure an infected system to just 8 seconds.

To learn more about the survey, watch the video below and read our report, the Dirty Secrets of Network Firewalls.

You can read the original article, here.