Boldon James: Ταξινόμηση δεδομένων “out-of-the-box”

Εστιάζοντας στην κατανόηση της ασφάλειας δεδομένων για την μεταμόρφωση της κουλτούρας ασφαλείας

Η ταξινόμηση δεδομένων αποτελεί βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης στρατηγικής πρόληψης απώλειας δεδομένων (DLP). Ακριβώς όπως οι προσεγγίσεις DLP ωρίμασαν με την πάροδο του χρόνου, για να διατηρούν τους πελάτες ένα βήμα μπροστά από τις απειλές και να προστατεύονται από διαρροές, η ταξινόμηση των δεδομένων εξελίχθηκε επίσης – προς το καλύτερο.

Πέρασαν οι ημέρες των άκαμπτων, καθορισμένων από τον προμηθευτή ταξινομήσεων, των πολύπλοκων υλοποιήσεων και καθετοποιημένων πρωτοβουλιών που ανάγκαζαν αντί να ενθαρρύνουν την υϊοθέτηση μίας τέτοιας λύσης. Οι καλύτερες σημερινές λύσεις όχι μόνο εντοπίζουν, ταξινομούν και προστατεύουν πολύτιμα δεδομένα, αλλά εστιάζουν και στην κατανόηση της ασφάλειας των δεδομένων για τη μεταμόρφωση της κουλτούρας ασφάλειας.

Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, αυτός ο πολιτιστικός μετασχηματισμός είναι σημαντικός για διάφορους λόγους – από τη ενεργοποίηση της βελτιωμένης συνεργασίας και παραγωγικότητας μεταξύ του προσωπικού, μέχρι την επιχειρηματική αξιοποίηση των δεδομένων. Ίσως όμως περισσότερο πρόδηλη είναι η ανάγκη του οργανισμού να αποδείξει τη συμμόρφωσή του και να επιδείξει συνεχείς βελτιώσεις στη διαχείριση δεδομένων σε στελέχη του διοικητικού συμβουλίου, σε πελάτες και στις ρυθμιστικές αρχές.

Η ταξινόμηση είναι επομένως ένα βασικό δομικό στοιχείο μιας συνεκτικής και συνεχώς εξελισσόμενης στρατηγικής διαχείρισης κινδύνου, δεδομένων και συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις που έχουν μπροστά τους CUI, HIPAA, NYCRR PART 500, συμμόρφωση GDPR και άλλα πολλά.
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ταξινόμησης δεδομένων δεν αποτελεί προορισμό και η αξία του δεν περιορίζεται στη συμμόρφωση. Μπορεί να ενισχύσει και να βάλει τις βάσεις για ένα ευρύτερο σύνολο εργαλείων διαχείρισης πληροφοριών, εξορθολογίζοντας τις ροές εργασίας και εξαλείφοντας τις διαρροές δεδομένων παραδίδοντας απτά, πραγματικά αποτελέσματα.

Η Boldon James προσφέρει την καλύτερη στην κλάση της λύση ταξινόμησης δεδομένων – γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των προσφορών προστασίας δεδομένων και των εξελισσόμενων αναγκών του οργανισμού σας.

Επειδή η λύση «Boldon James’ Classifier» είναι «έτοιμη για χρήση» με άμεσο integration, επιδεικνύει κορυφαία και πλήρη διαλειτουργικότητα με ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων λύσεων DLP, κρυπτογράφησης και διαχείρισης δικαιωμάτων. Το deployment είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία με απρόσκοπτη ολοκλήρωση με λύσεις των Microsoft, Apple και Citrix, για να διασφαλιστεί ότι καλύπτεται η μη δομημένης ταξινόμησης δεδομένων πέρα από τις τυπικές εφαρμογές Office.

Η λύση της Boldon James ταξινομεί το ευρύτερο φάσμα εγγράφων, αρχείων και μηνυμάτων οποιουδήποτε πάροχου – με την διαχείριση να πραγματοποιείται από την κορυφαία στην κλάση της ενοποιημένη κονσόλα διαχείρισης, που τοποθετεί όλες τις δραστηριότητες ταξινόμησης δεδομένων του πελάτη σε ένα μέρος.

Αυτά τα πράγματα έχουν τη μεγαλύτερη σημασία από ποτέ σε μια συζήτηση με τον CISO: user-centric και cultural-driven σχεδιασμό, επιβολή ασφάλειας και διακυβέρνησης δεδομένων, αποδεδειγμένη συμμόρφωση, ευκολία εγκατάστασης, εγγενή διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα περιβάλλοντα και κορυφαία στο είδος λειτουργικότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο, εδώ.