Boldon James. H προσέγγιση με γνώμονα τον χρήστη: 3 βασικά οφέλη
Έχουμε ήδη δει μία εισαγωγή στην ασφάλεια με γνώμονα τον χρήστη καθώς και τα τρία βασική βήματα για την εφαρμογή μία προσέγγισης στην ασφάλεια που έχει ως βασικό γνώμονα τον χρήστη. To τρίτο και τελευταίο μέρος αυτής της σειράς άρθρων της Boldon James καλύπτει τα τρία βασικά οφέλη για τον οργανισμό και την επιχείρηση σας:
1. Μειώνει τον κίνδυνο απώλειας ευαίσθητων πληροφοριών
Αν γνωρίζετε πού βρίσκονται τα ευαίσθητα δεδομένα σας, μπορείτε να έχετε τον έλεγχο: του τρόπου με τον οποίο προστατεύονται, της τοποθεσίας αποθήκευσης τους καθώς και εκείνων που έχουν πρόσβαση σε αυτά. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος απώλειας ευαίσθητων δεδομένων μειώνεται δραστικά. Επιπλέον, αν έχετε εφαρμόσει μια πολιτική, για παράδειγμα, κρυπτογράφησης των δεδομένων «απόλυτης μυστικότητας», τότε η ζημιά που μπορεί να προκληθεί ακόμα και αν τα δεδομένα καταλήξουν σε λάθος χέρια θα έχει μετριαστεί σημαντικά.
2. Αυξάνει την παραγωγικότητα
Με απλά λόγια, αν οι χρήστες κατανοήσουν την αξία των δεδομένων, θα είναι σε θέση να λαμβάνουν ταχύτερα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση αποφάσεις για το πώς να τα διαχειριστούν. Στο δεύτερο μέρος αυτής της σειράς αναρτήσεων, αναφερθήκαμε στα εργαλεία DLP. Αυτά τα εργαλεία σχεδιάστηκαν, όπως φαίνεται και από την ονομασία, για να αποτρέπουν την απώλεια ευαίσθητων δεδομένων. Στην πράξη, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ένα από τα δύο παρακάτω πράγματα: 1) οι κανόνες είναι πολύ χαλαροί, που προκαλούν προβλήματα ασφάλειας ή 2) οι κανόνες είναι υπερβολικά αυστηροί και εμποδίζουν κάποιες δραστηριότητες ή εργασίες, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στην παραγωγικότητα. Επιτρέποντας στα εργαλεία DLP να διαβάζουν τις ετικέτες μεταδεδομένων βοηθά στο να ξεπεραστούν και τα δύο παραπάνω ζητήματα.
3. Βελτιώνει τις διαδικασίες ανίχνευσης και αποκατάστασης που εμπλέκονται σε μία κυβερνοεπίθεση
Υπάρχουν διαθέσιμα μερικά σπουδαία εργαλεία που εντοπίζουν γρήγορα τις κυβερνοεπιθέσεις και βοηθούν στην αντιμετώπιση/ αποκατάστασή τους. Αυτά τα εργαλεία τείνουν να βασίζονται σε αλγόριθμους που διαβάζουν πληροφορίες από αρχεία καταγραφής και το δίκτυο για να εντοπίζουν ανώμαλη συμπεριφορά και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά αυτών των αλγορίθμων είναι το «πλαίσιο/ περιεχόμενο» (context). Οι ετικέτες μεταδεδομένων που παρέχονται από την ταξινόμηση δεδομένων παρέχουν το εξαιρετικά σημαντικό πλαίσιο για αυτά τα εργαλεία που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στις κυβερνοεπιθέσεις. Με πιο απλά λόγια, φανταστείτε ότι έχει γίνει μία κυβερνοεπίθεση και έχουν χαθεί δεδομένα. Δεν θα ήταν καλό να μπορούσατε να προσδιορίσετε, μεταξύ άλλων, πόσο ευαίσθητα ήταν τα δεδομένα που χάθηκαν και ποια προστασία είχε εφαρμοστεί σε αυτά; Αν έχετε αυτά τα στοιχεία στα χέρια σας, θα έκανε σίγουρα την ανταλλαγή πληροφοριών με το Γραφείο Επιτρόπου των Πληροφοριών (ICO) πολύ πιο εύκολη αν μπορούσατε να επιβεβαιώσετε ότι για παράδειγμα δεν χάθηκαν δεδομένα που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες.
Επόμενα βήματα
Κατεβάστε το ενημερωτικό δελτίο της Boldon James σχετικά με την ταξινόμηση δεδομένων με γνώμονα την επιχείρηση για να ανακαλύψετε με ποιο τρόπο μπορείτε να εφαρμόσετε μια προστατευτική ασπίδα διακυβέρνησης πάνω από τα δεδομένα σας καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, συνδυάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές στις τεχνικές ταξινόμησης και αυτοματοποιημένης ταξινόμησης για να καλύψετε τις μοναδικές ανάγκες της επιχείρησής σας σήμερα και αύριο.