Οι δυνατότητες Sophos SASE σύντομα θα κάνουν τη διαφορά στην κυβερνοασφάλεια

Το Secure Access Service Edge (SASE) προορίζεται να κάνει την κυβερνοασφάλεια απλούστερη και ισχυρότερη. Στη Sophos, βρίσκονται ήδη σε καλό δρόμο.

Όσο περνάει ο καιρός, το Secure Access Service Edge (SASE) μοιάζει όλο και περισσότερο με το μέλλον της κυβερνοασφάλειας. Καθώς οι λύσεις point αρχίζουν να συγκλίνουν και να μοιράζονται τα δεδομένα τους, η εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας με έξυπνο, ενοποιημένο τρόπο μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, να απλοποιήσει τον φόρτο εργασίας και να καλύψει κενά που σχετίζονται με διαμόρφωση. Και αυτό είναι ξεκάθαρο στη Sophos, εδώ και αρκετό καιρό. Στη Sophos, οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται μεθοδικά και παρασκηνιακά εδώ και αρκετά χρόνια για να ευθυγραμμίσουν τα προϊόντα της γύρω από μία προσέγγιση και ένα κοινό όραμα.

Ως αποτέλεσμα, οι δυνατότητές SASE της Sophos θα είναι απρόσκοπτες όταν διατεθούν. Και θα είναι μοναδικές και δεν θα μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά ενώ θα μπορείτε να τις αξιοποιήσετε άμεσα αξιοποιώντας τις τεχνολογίες της Sophos που ήδη γνωρίζετε και αγαπάτε.

Τι είναι το SASE;

Σύμφωνα με την Gartner, το SASE συνδυάζει λειτουργίες δικτυακής ασφάλειας (network security) με δυνατότητες wide area networking (WAN) ώστε οι οργανισμοί να μπορούν να παρέχουν πρόσβαση δυναμικά, και με ασφαλή τρόπο.

Πρόκειται για «ένα νέο πακέτο τεχνολογιών… με δυνατότητα προσδιορισμού των ευαίσθητων δεδομένων ή του κακόβουλου λογισμικού και με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης περιεχομένου με ταχύτητα γραμμής, με συνεχή παρακολούθηση των συνεδριών (περιόδων σύνδεσης) όσον αφορά τα επίπεδα κινδύνου και εμπιστοσύνης».

Επειδή το SASE ενσωματώνει λειτουργίες δικτύου όπως το SD-WAN (Software-Defined Wide Area Networking) καθώς και την ασφάλεια, τόσο εντός των εγκαταστάσεων (on-premises) όσο και εκείνη που βασίζεται στο σύννεφο (cloud-based), σε ένα ενιαίο σύστημα, έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε στην απρόσκοπτη εφαρμογή πολιτικών σε όλη την επικράτεια της επιχείρησης σας, σε όλη την περιουσία σας. Και αυτό εξοικονομεί τόσο χρόνο όσο και χρήμα για την εγκατάσταση/ρύθμιση όσο και για τη διαχείριση, παρέχοντας παράλληλα μία ασφαλή και συνεπή εμπειρία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το SASE λειτουργεί έξυπνα όσον αφορά το πως και που εφαρμόζει τις πολιτικές σας. Έτσι, θα αξιολογήσει αν οι συσκευές και οι εφαρμογές σας χρειάζονται ιδιωτική πρόσβαση ή αν πρέπει να επιβληθεί δικτυακή πρόσβαση μηδενικής εμπιστοσύνης (ZTNA) στο cloud. Έτσι, σας παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεστε, όπου και όταν τη χρειάζεστε – αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση και μειώνοντας τα κόστη που σχετίζονται με το εύρος ζώνης και την υστέρηση.

Πως μοιάζει σήμερα το SASE;

Εδώ είναι που το πράγμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι λειτουργίες που θα αποτελέσουν τον πυρήνα των δυνατοτήτων SASE της Sophos βρίσκονται ήδη σε μεγάλο βαθμό ενσωματωμένες στα εργαλεία που χρησιμοποιείτε σήμερα!

Το Sophos Central, αποτελεί ένα κεντρικό σημείο διαχείρισης που λειτουργεί ως μία ενιαία κονσόλα διαχείρισης δεδομένων, διασφαλίζοντας τη συνέπεια και τη συμβατότητα μεταξύ κοινόχρηστων δομικών στοιχείων. Επομένως, η Sophos δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων της, καθώς είναι ήδη φτιαγμένα κατά αυτόν τον τρόπο.

Επίσης χρησιμοποιεί «containerization» για την ανάπτυξη των προϊόντων της και επομένως επιπλέον λειτουργίες και αναβαθμίσεις, όπως είναι οι δυνατότητες SASE, μπορούν να προστεθούν απρόσκοπτα και να διαμορφωθούν με την εφαρμογή ενός επιπλέον module, χωρίς να είναι απαραίτητη οποιαδήποτε διακοπή λειτουργίας.

Μπορεί το παραπάνω να φαίνεται σε κάποιους μικρό πράγμα, αλλά όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε με τη μετάβαση στο SASE, θα διαπιστώσετε ότι αυτό είναι που κάνει την όλη διαφορά. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να μάθετε από την αρχή την τεχνολογία. Απλώς, συνδέστε τα εργαλεία που ήδη γνωρίζετε, και – όπως θα περιμένατε από ένα προϊόν της Sophos- απλώς θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα.

Τι κάνει την Sophos διαφορετική

Όταν χρησιμοποιήσετε το Sophos SASE, θα νιώσετε τη διαφορά με τρεις σημαντικούς τρόπους:

Προϊόντα φτιαγμένα με γνώμονα τη σύγκλιση

Με την Sophos, τα πάντα σχεδιάζονται στην ίδια πλατφόρμα, από τα ίδια δομικά στοιχεία, παρέχοντας μία ενιαία, συνεπή εμπειρία σε ολόκληρο το οικοσύστημα ασφαλείας σας.

Στη Sophos δεν επιχειρούν να πάρουν ένα σύνολο διαφορετικών και αποσυνδεδεμένων λύσεων ασφαλείας και να τις συνδέσουν μεταξύ τους -με αποτέλεσμα κάθε μέρος του συστήματος να λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο ρισκάροντας κάποια ενημέρωση να προκαλέσει πρόβλημα αλλού.

Αντιθέτως, κάθε πτυχή -του συστήματος- θα έχει την ίδια αίσθηση, καθιστώντας την εμπειρία άνετη, συνεπή και διαισθητική παντού- τόσο για την ομάδα IT όσο και για τους χρήστες σας- αυτό είναι άλλωστε το νόημα του SASE.

Κεντρική λίμνη δεδομένων για αποτελεσματική αντιμετώπιση απειλών

Η λύση SASE της Sophos θα βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνογνωσία της εταιρείας στην αποθήκευση και στην ανάλυση δεδομένων από τα αρχεία καταγραφής του τείχους προστασίας σε μία κεντρική λίμνη δεδομένων. Αυτός είναι ένας ισχυρός πόρος για τους επαγγελματίες του SecOps- είτε δικοί σας, είτε της Sophos.

Κάθε μέρα κάνουν την εμφάνιση τους νέες απειλές, επομένως, διατηρώντας τα δεδομένα των αρχείων καταγραφής σας για 30 ημέρες, μπορείτε να ανατρέξετε στα δεδομένα για να διαπιστώσετε αν τυχόν νέες μορφές επίθεσης που ανακαλύφθηκαν έχουν επηρεάσει τον οργανισμό σας.

Και για ακόμη μία φορά, το παραπάνω είναι ήδη ενσωματωμένο στα εργαλεία της Sophos. Ο αριθμός των Sophos Firewalls που βρίσκονται σε σύνδεση με τη λίμνη δεδομένων της εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες ενώ το Central Firewall Reporting παρέχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες επεξεργασίας.

Και επειδή η Sophos προσφέρει και υπηρεσίες κυνηγιού απειλών (threat hunting) και αποκατάστασης όλο το 24ωρο, ξέρετε ότι υπάρχει πάντα μια ομάδα από εμπειρογνώμονες ασφαλείας πλήρους απασχόλησης μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά σας, η οποία κοιτάζει ακριβώς τα ίδια δεδομένα με εσάς.

Ομαλή, ανώδυνη ενεργοποίηση

Κατασκευάζουμε τις δικτυακές λύσεις προστασίας χρησιμοποιώντας «containerized» μικροϋπηρεσίες- ώστε να είναι εύκολες στην προσαρμογή και στην αναβάθμιση. Όταν αλλάζει κάποια πτυχή ή πολιτική, εφαρμόζεται απρόσκοπτα σε ολόκληρο το οικοσύστημα σας.

Βραχυπρόθεσμα, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τις λύσεις σας για να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες SASE. Μακροπρόθεσμα, μπορείτε να επεκταθείτε γρήγορα στο cloud και να ρυθμίσετε εύκολα το σύστημά σας ώστε να ευθυγραμμιστεί και να ταιριάζει με τις εξελισσόμενες ανάγκες του οργανισμού σας.

Είτε είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στη μετάβαση σύντομα είτε χρειάζεστε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα της Sophos είναι προσαρμόσιμα και έτοιμα όταν θα είστε και εσείς.

Ο Sophos είναι ο συνεργάτης σας για το μέλλον

Οι λύσεις ασφαλείας συγκλίνουν, και γρήγορα. Όμως, όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τεχνολογίες, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αισθανθείτε άνετα προτού προχωρήσετε στη μετάβαση. Επομένως, καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι λύσεις Sophos που αξιοποιείτε σήμερα δεν έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Είναι ανθεκτικές στον χρόνο, future-proof, και έτοιμες για το SASE όταν θα είστε και εσείς.

Μάθετε περισσότερα για τη στρατηγική SASE και τη σουίτα προϊόντων της εταιρείας, τόσο αυτά που είναι διαθέσιμα σήμερα και εκείνα που έρχονται σύντομα. Αν επιθυμείτε να ξεκινήσετε, παρακολουθήστε τα επερχόμενα προγράμματα πρώιμης πρόσβασης που θα ξεκινήσουν σύντομα για νέα προϊόντα της εταιρείας όπως είναι το Cloud Native Firewall, το ZTNA-as-a-Service και το Cloud Web Gateway.

Πηγή: Sophos