Sophos. Πως να προστατεύσετε οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε (3ο Μέρος)

Την περασμένη χρονιά, ένα εκπληκτικό 51% των οργανισμών χτυπήθηκε από ransomware και στο 73% των επιθέσεων, οι επιτιθέμενοι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να επιτύχουν την κρυπτογράφηση των δεδομένων*.

Όταν σκεφτείτε ότι μια επίθεση πλήρους κλίμακας μπορεί να φέρει κατά μέσο όρο την επιχείρηση πίσω κατά περίπου $755.000* είναι σαφές, ότι η προστασία όλων των συσκευών και των λειτουργικών σας συστημάτων δεν είναι κάτι που είναι «καλό να έχετε» αλλά «πρέπει να έχετε».

Επίσης, η ασφάλεια όλων των συσκευών και πλατφορμών που χρησιμοποιούνται αποτελεί βασικό πυλώνα για την ασφαλή απομακρυσμένη εργασία -επιτραπέζιοι υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές, φορητές συσκευές, Windows, macOS, Linux, Android και iOS.

Προστασία όλων των συσκευών σας με Sophos

Το Sophos Intercept X παρέχει κορυφαία προστασία για τις τερματικές συσκευές, τους διακομιστές και τις φορητές συσκευές σας. Χρησιμοποιεί πολλαπλά τεχνολογικά επίπεδα για να αποτρέψει και να σταματήσει τους επιτιθέμενους σε πολλά σημεία της αλυσίδας επίθεσης:

Η τεχνολογία anti-ransomware αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη κρυπτογράφηση, επαναφέροντας τα αρχεία στις ασφαλείς καταστάσεις τους.

Η τεχνολογία Deep Learning AI η οποία αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της Sophos AI, αποκλείει τόσο το γνωστό όσο και το μη γνωστό κακόβουλο λογισμικό με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ψευδώς θετικών.

Η τεχνολογία anti-exploit σταματά τα exploits, τις ενεργές αντίπαλες τεχνικές, τις file-less επιθέσεις και τις επιθέσεις που βασίζονται σε scripts.

Η θεμελιώδης signature-based τεχνολογία σταματά επίσης τις γνωστές απειλές.

Όποιες συσκευές και πλατφόρμες και να χρησιμοποιείτε, το Intercept X σας καλύπτει πλήρως:

  • Το Intercept X endpoint προστατεύει επιτραπέζιους υπολογιστές με Windows και macOS
  • Το Intercept X for Server προστατεύει τους διακομιστές Windows και Linux είτε on-premises είτε στο cloud.
  • Το Intercept X προστατεύει επίσης εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές που είναι ευάλωτοι από τις ίδιες απειλές που είναι και οι φυσικοί φορητοί υπολογιστές.
  • Και το Intercept X for Mobile προστατεύει φορητές συσκευές με Android, iOS και Chromebook.

Σταματήστε τις καθοδηγούμενες από ανθρώπους επιθέσεις με καθοδηγούμενο από ανθρώπους threat hunting

Οι πλέον καταστροφικές κυβερνοαπειλές συνήθως περιλαμβάνουν επιθέσεις υπό την ηγεσία και την καθοδήγηση κάποιου ανθρώπου συχνά εκμεταλλευόμενου νόμιμων εργαλείων και διαδικασιών όπως είναι το PowerShell.

Το hands-on live hacking επιτρέπει στους εισβολείς να παρακάμπτουν προϊόντα και πρωτόκολλα ασφαλείας τροποποιώντας επί τόπου τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους (TTP).

Η διακοπή αυτών των καθοδηγούμενων από ανθρώπους επιθέσεων απαιτεί ένα κυνήγι απειλών υπό ανθρώπινη καθοδήγηση.

 Κυνηγήστε απειλές με το Sophos EDR

 Intercept X με EDR – Endpoint Detection and Response – σας παρέχει όλα τα εργαλεία για να πραγματοποιήσετε το δικό σας κυνήγι απειλών από την ίδια κονσόλα Sophos που χρησιμοποιείτε και για να διαχειριστείτε την προστασία endpoint και server σας.

Είναι το πρώτο EDR που σχεδιάστηκε για αναλυτές του τομέα της ασφάλειας και διαχειριστές πληροφορικής για να είστε σε θέση να προσθέσετε εμπειρογνωμοσύνη και εξειδίκευση χωρίς να αυξήσετε τον αριθμό του προσωπικού.

Επιπλέον, το Intercept X EDR εκτός από το ότι σας επιτρέπει να διερευνήσετε ύποπτα σημάδια και απειλές, σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσετε την υγιεινή IT σας και να εντοπίσετε ζητήματα διαμόρφωσης/ ρύθμισης που σας αφήνουν εκτεθειμένους. Κάποιες συνήθεις περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν:

  • Προσδιορισμός ενδείξεων για απόπειρες παραβίασης
  • Διερεύνηση επιθέσεων ηλεκτρονικού ψαρέματος
  • Επιδιόρθωση προβλημάτων όταν ο Chrome «τρέχει» αργά
  • Διαχείριση της συμμόρφωσης λογισμικού και των αδειών χρήσης

«Στρατολογήστε» τους ειδικούς κυνηγούς απειλών της Sophos

Αν δεν έχετε τον χρόνο, την ικανότητα ή τις δεξιότητες για να κυνηγήσετε οι ίδιοι τις απειλές, η υπηρεσία Sophos Managed Threat Response είναι στη διάθεση σας για να σας βοηθήσει.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Sophos παρέχει δυνατότητες ανίχνευσης και ανταπόκρισης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, οι οποίες παρέχονται ως πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία. Η ομάδα της Sophos κυνηγά προληπτικά και επικυρώνουν πιθανές απειλές και βεβαίως αποτρέπει περιστατικά προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη.

Προστατεύστε συσκευές χωρίς να συμβιβαστείτε σε θέματα απορρήτου

Όσον αφορά την προστασία του εργατικού δυναμικού σας, λάβετε υπόψη σας επίσης: τις συσκευές που ανήκουν στους εργαζόμενους σας, γνωστές και ως BYOD. Ως ομάδα πληροφορικής, θέλετε να διαχειρίζεστε και να προστατεύετε τόσο τις εταιρικές όσο και τις προσωπικές συσκευές χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητο των χρηστών τους.

Το Sophos Mobile είναι μια ενοποιημένη λύση διαχείρισης τερματικών συσκευών, η οποία ενσωματώνεται με το Sophos Intercept X για να προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης των συσκευών Windows 10, macOS, iOS και Android.

Η λύση της Sophos σας επιτρέπει να διασφαλίσετε οποιονδήποτε συνδυασμό προσωπικών και εταιρικών συσκευών με ελάχιστη κόπο και είναι ιδανική για κάθε σενάριο BYOD.

Προστασία του απανταχού οργανισμού

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που η Sophos μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε στους χρήστες σας τη δυνατότητα να εργάζονται με ασφάλεια χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή από οποιαδήποτε τοποθεσία, διαβάστε το whitepaper «Securing the Anywhere Organisation».

Πηγή: Sophos